Annons
Annons

Pablo Escobars son om de 13 största felaktigheterna i Narcos

Historien om Pablo Escobar har hittills berättats i två säsongen av Narcos och snart har säsong 3 premiär. Men Escobars son, Sebastian Marroquin, är inte lika imponerad av serien – av flera olika skäl.

Olle Arnell
Översättning: Rodrigo Soto Diaz

pablo-escobars-son

Netflix-serien Narcos har släppts i två säsonger och som Café skrev om tidigare är ytterligare två säsonger planerande, och den tredje säsongen har premiär på Netflix 1 september. Många är de som hyllar serien men det finns även en del saker som skaver.

Annons

Till exempel är många colombianer besvikna på att Pablo Escobar spelas av en brasiliansk skådespelare (Wagner Moura) och föredrar istället Narcos-föregångaren ”El patron del mal”, som också finns på Netflix, där produktionen såväl som huvudrollsinnehavaren (Andrés Parra) är colombiansk. Annan kritik som framförts är att det är amerikaner som berättar den colombianska nationens historia.

Gilla Cafe.se på Facebook

Mest förbannad är Pablo Escobars son, Sebastian Marroquin, som har skrivit en 28 punkter lång lista på påstådda fel i serien på sin Facebooksida. Och de här sakerna gäller endast för säsong 2.

– Första säsongen kommer jag inte ens nämna, för att inte tråka ut er med en ännu längre lista, skriver han i sitt Facebookinlägg.

Även om man ska ha i åtanke att det kan finnas incitament för Pablo Escobars son att ta honom i försvar är flera av sakerna han tar upp intressanta. Cafés Rodrigo Soto Diaz översatte de mest beklämmande felen som Escobars son påstår finnas i serien.

Spoiler alert!

De 13 mest beklämmande felen som Pablo Escobars son påstår finns i Narcos.

1. Carlos Henao var min morbror och han var inte inblandad i droghandeln, såsom han målas upp i serien. Tvärtom var han en hederlig, hårt jobbande, ärlig och ädel man. Och en bra far.

2. Min far höll inte på fotbollslaget Atlético Nacional, utan Independiente Medellín. Om manusförfattarna inte ens har koll på Pablos favoritlag, hur vågar man då berätta en historia som påstås vara sann? Är allt tillåtet?

3. La Quica blev arresterad den 24 september 1991 i New York, så under min fars flykt från La Catedral i juli 1992 var han redan häktad i USA för förfalskade dokument, sedan länge.

4. Limón jobbade för Roberto som var min fars äldre bror. Han jobbade för honom som chaufför i dryga 20 år och var alltså inte en obekant eller blev rekryterad i slutfasen som det porträtteras i serien.

5. Min far mördade aldrig personligen högsta chefen för sökpatrullen som i serien heter Carillo.

Klicka på nästa sida för 8 andra felaktigheter i Narcos!

1 2

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar