Annons

PA&Co-stammisarnas 3 favoriträtter på klassiska krogen

Råraka och gino – krogen PA&Co har serverat Stockholms kändisar i mer än 30 år. Här är ett par av älsklingsrätterna.

Tom Cehlin Magnusson

Café skrev nyligen om krogen PA&Co:s finaste rätter i en artikel du kan läsa här (med recept och allt). Nu låter vi några av ställets stamgäster berätta om sina favoriter. Först ut, Mauro Scocco såklart.

Mauro Scocco, musiker

scocco

Annons

Vad är din favoriträtt från PA&Co?

– Rårakan är en klassiker som står sig, och gino givetvis!

Vad är ditt bästa minne från de här 30 åren?

– Dom bästa minnena lämpar sig inte för publicering men låt oss säga att de innehåller de vanliga rock’n’roll-ingredienserna…

Gilla Cafe.se på Facebook

Du som ätit dig igenom några av de finaste krogarna runt om i världen, hur står sig PA&Co internationellt?

– Helt okej, det är ju inte en finkrog utan en sorts New York-bistro i grund och botten med ”feel good”-mat där stämningen är lika viktig som maten. Det är väl det bästa av Frankrike, USA och Sverige på en meny, fast i en modern rustik tappning.

När började du gå på PA&Co? 

– Jag gick där redan innan det öppnade faktiskt då det hette Timjan tror jag. Men när PA kom var det helt unikt i sin attityd och mat, jag var där jämt. Det kändes som en bit av New York i Stockholm, jag tyckte det var underbart. Läget var, och är, perfekt: man var mitt i smeten fast på en bakgata.

Vilken låt sammanfattar PA&Co-stämningen bäst?

– Vad som helst med Van Morrisson från sent 80-tal!

 


Camilla Modin Djanaieff, grundare av pr-byrån Modin Åkerlind

camilla

Vad är din favoriträtt från PA&Co?

– Chèvre chaud. Men jag gör min egen variant som alla som jobbar där kan vid det här laget: stor portion, extra grillad chèvre, extra dressing och extra rödlök.

Vad är ditt bästa minne från de här 30 åren?

– Det finns så många men det bästa måste vara när jag träffade min man. Vi blev presenterade för varandra av gemensamma vänner, vi hade blivit presenterade för varandra ett halvår tidigare men båda låtsades som att vi inte hade setts tidigare. Mitt och hans sällskap flyttade ihop borden och satt kvar tills det stängde.

När började du gå på PA&Co? Varför?

– Jag var där första gången efter en plåtning i början av nittiotalet. Jag var ung och kom nästan direkt från de värmländska skogarna. Jag tyckte alla på PA var så vuxna och coola och kommer till och med ihåg vad jag åt och vilka kläder jag hade, råraka och randig tröja med svarta lackbyxor.

Vilken låt sammanfattar PA&Co-stämningen bäst?

Perfect Day med Lou Reed.

Vad är bäst på PA&Co – maten eller hänget?

– Båda. Men det bästa är att det känns som ett andra hem.

 

 

Marina Schiptjenko, gallerist och musiker

marina

Vad är din favoriträtt från PA&Co?

– Rårakan med löjrom, det har den alltid varit.

När började du gå på PA&Co?

– Jag flyttade till Stockholm från Malmö 1986, samma år som de öppnade. Någon jag kände tog med mig dit och sedan var jag där hela tiden. Jag var där hela 80-talet, blev kompis med grundaren Niklas och har aldrig slutat komma tillbaka.

Finns det någon period under de här 30 åren som du inte hängt på PA&Co?

– Det har blivit glesare de senaste tio åren, men det är ett ställe jag alltid återkommer till. Jag går ju inte ut lika ofta, men när jag väl går ut så blir det på PA. Jag har liksom aldrig gjort slut med det stället.

Vad är bäst på PA&Co – maten eller hänget?

– Det är väl fifty-fifty, äcklig mat men bra stämning hade blivit olidligt i längden. Men folk kommer ju tillbaka för att man känner igen köket, maten och människorna. I Stockholm ska allt förändras hela tiden, men på PA hejar man på personalen, och det är alltid någon gäst man känner. Det är en skön känsla.

 

 

 

Annons

Dela (12)
Tweeta

Annons


Laddar