Annons

Här öppnar Paradisets nya matbutik – där du kan brygga egen öl

Mataffären Paradiset som satsar på närodlad, god och ekologisk mat öppnar i Sickla – och nu siktar man på resten av landet.

Markus Thunberg
Foto Frida Hammar
Här öppnar Paradisets nya matbutik – där du kan brygga egen öl

paradisettopp

Johannes Cullberg och en del av Paradisets butik i Sickla utanför Stockholm. Foto: Frida Hammar

Efter sina mataffärer på Södermalm och i Stockholm city öppnar nu Paradiset en tredje butik i huvudstaden. På onsdagen ställdes de sista burkarna butikslagat jordnötssmör och de sista granatäpplena fram i Sickla. Deras största satsning någonsin, enligt företaget.

Annons

På 1 538 kvadratmeter ska den omtalade matkedjan med ”schyssta varor” försöka locka ännu fler till en mer ekologisk och ren storhandling.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Allt fler konsumenter bryr sig om vad de äter, varifrån maten kommer och vad den innehåller, säger Johannes Cullberg, grundare och vd på Paradiset.

I butiken finns en delikatessdisk, ett kafferosteri, en foodcourt, en skönhetssalong med anställda kostrådgivare  – och ett litet ölbryggeri.

– Man kan komma hit och brygga sin egen öl i batchar om 200 liter tillsammans med Värmdö bryggeri. Man kan vara med och se hela bryggningen, sedan får man vänta tre veckor på jäsningen, säger Johannes.

Paradiset öppnade för tre år sedan ”den första kompletta mataffären med naturlig, närodlad och ekologisk mat” vid Bysistorget på Södermalm. Sedan dess har de också fött en butik på Regeringsgatan.

– Jag blev så förbannad på vanliga butiker, jag ville ha en butik som var skön att handla i. Där personalen var trevlig och där det gick att hitta rena produkter, säger Johannes Cullberg om varför han startade Paradiset.

För att säkerställa att matvarorna man säljer är rena har Paradiset en ”svart lista” på tillsatser som är förbjudna, de säljer endast 100 procent naturliga produkter och runt 70 procent av varorna är ekologiska.

– Under året öppnar vi två till ställen i Stockholm, vi öppnar butiker i Göteborg och Malmö och siktar på 20 nya butiker i hela landet inom 5 år, säger Johannes.

Så ser butiken ut – klicka på bildspelet

16
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Annons

Dela (169)
Tweeta

Annons


Laddar