Pharrell Williams köpte elhoj från svenska företaget Cake – med ett udda villkor

Cake bike elmotorcykel pharrell williams

”Jag vill ha en sån men helt lackad i färgen gul”. Via Instagram fick svenska el-mc-tillverkaren Cake sin beställning av världsartisten Pharrell Williams.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2021-01-13 12:48  |  Lästid: 2 minuter

En solig dag i New York skickade en glad Pharrell Williams en hälsning till den svenska tillverkaren Cake. Han tittar in i kameran och börjar prata:

”Hej hur är läget – trevligt att träffas. Grattis till er genialitet. Jag tänker att det är passande att jag helt enkelt begär att ni tillverkar en sån här till mig”, säger han och pekar på sin väns Cake Kalk. Det blev starten på bolagets största pr-genomslag hittills.

Foto: Instagram

”Det är otroligt roligt för oss. Helt sjukt. Ett stort mått tur och en bra produkt i botten. Tycker lite synd om de bolag som har sopiga produkter som de måste betala för att folk vill synas med”, säger Stefan Ytterborn, grundare av företaget Cake, som tillverkar eldrivna motorcyklar.

Pharrell Williams är en av världens mest kända musikproducenter. Kanske mest känd för låten Happy, men han har skrivit och producerat låtar åt The Hives, Madonna, Britney Spears och Snoop Dogg. Han har 13 miljoner följare på Instagram.

Stefan Ytterborn berättar hur det gick till:

”Jag har en vän som är konstnär i New York som äger en av våra motorcyklar och i somras var Pharrell och besökte honom. Han fick provköra och sen spelade de in en video där han vädjar om att vi ska bygga en åt honom och lacka den i färgen gul”, säger Stefan Ytterborn.

Motorcykeln levererades strax innan jul och Pharrell postade som utlovat bilden när han sitter på sin nya, gula svenska elmotorcykel. En bild som fått 250 000 likes.

Foto: Instagram

”Jag är inte så mycket för det här med kändisgrejen men det är klart att vi kunde göra en i färgen gul. Och han betalade för sig och la upp i sitt Instagramflöde vilket var roligt. Det blev väldigt naturligt. Och jag är glad över att det blev just Pharrell Williams – han är cool.”, säger Stefan Ytterborn.

Pharrell Williams är inte den första amerikanska kändis som fått upp ögonen för den svenska el-biken. Ryktet … som Cake inte vill kommentera – är att Kanye West beställt fyra stycken. Men att marknadsföra med hjälp av influencers är inte en väg som Stefan Ytterborn vill gå:

”Nej jag blir mycket gladare om en duktig motocrossförare köper en och säger att det här är grymt bra. Då blir vi glada.”

Cake finns att titta på i olika showrooms runt om i världen, däribland i fordonstillverkaren Polestars visningshallar. Utöver det vill Cake synas på heta publika evenemang, mässor, tävlingar eller samlingspunkter som till exempel Burning Man i Nevada.

”Den typen av evenemang har totalt kollapsat så vi har tvingats tänka om helt. Nu har vi till exempel ett samarbete med Dometic där vi kan driva ett rejält värmeskåp och ett kylskåp med elen från vår modell Cake Ösa. I det tidevarv vi befinner oss i när det gäller att få hem saker är det många leverantörer av mat som inte är jätteintresserade av att lämna ut sin mat till någon som slänger ned det i en väska. Det här är en otroligt mycket mer attraktiv lösning.”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-01-13 12:50