Annons

Därför är gin & tonic pollenallergikerns bästa vän i sommar

Många alkoholalternativ förvärrar problemen för pollenallergiker, men det finns en drink som även snoriga och rödögda kan avnjuta i sommar.

Sofia Börjesson
Foto: IBL
Därför är gin & tonic pollenallergikerns bästa vän i sommar

Är du en av alla dem som lider av kliande ögon och rinnande näsa under våren och sommaren? Kanske har du också känt symtomen förvärras för varje öl som placerats innanför västen? Då har vi glädjande nyheter. Enligt The Independent har forskning nämligen visat att gin är det absolut bästa alternativet för alkoholsugna pollenallergiker.

Annons

Det är sedan tidigare känt att alkohol förvärrar allergibesvär, detta på grund av att mörka och fermenterade alkoholhaltiga drycker innehåller histamin och sulfiter vilka triggar allergiska reaktioner. Men den klara spritsorten gin har däremot väldigt låga histaminhalter och knappt några sulfiter över huvud taget, enligt den nya studien.

Gilla Cafe.se på Facebook

Det kanske inte är ett botemedel, men det innebär åtminstone att du i lugnt och ro kan sippa på en gin & tonic utan att förvärra dina symtom i sommar. Här kan du läsa vilka gin-sorter som Cafés dryckesredaktör Andreas Grube rekommenderar.

Har du pollenallergi? Då är du nog medveten om att det här händer!

Fler gin-sorter för att bota pollen!

Gin med smak av vitt vin nytt för sommaren 2018

Gin smaksatt med färska jordgubbar

Dansksvensk hipstergin med smak av kaffe och lakrits

Annons

Dela (97k)
Tweeta

Annons


Laddar