Annons
Annons

Gör krispiga sötpotatispommes hemma – med endast en tesked olja

Recept på krispiga pommes gjorda på sötpotatis – lätta att tillaga hemma i ugnen.

Olle Arnell

recept-sotpotatis-pommes-frites

Om du inte redan fått smak för pommes frites gjorda på sötpotatis så är det hög tid att utforska den mer kulinariska varianten på de vanliga små potatispinnarna. Du behöver dock inte bege dig ut på restaurang, utan det går lika bra att göra det hemma. De är dessutom inte i närheten så fettdrypande som man är van att få pommes serverade. Våra vänner på ELLE Mat & Vin har ett grymt recept som de delat med sig av även till oss. Och dig.

Annons

”En sund version av den vanligtvis feta och friterade varianten av pommes frites” skriver de som gjort receptet i sin hälsoblogg som du hittar här (extern länk).

Här är receptet:

– Dessa sötpotatis-pommes frites är lätt att göra, de blir krispiga och de smakar dessutom fantastiskt. Perfekt som ett mellanmål, att doppa i dippen, eller som en sider till en veggie burger. Det är viktigt att låta sötpotatisen grädda i en hel timme så att du verkligen torkar sötpotatisen. För att hjälpa till i processen kan du öppna ugnsluckan varje kvart så att vattenångan letar sig ut.

Sötpotatis Pommes Frites Recept
2 portioner

Ingredienser:

2 Sötpotatisar
1 tesked Matolja
1 nypa salt

Så gör du:

– Sätt ugnen på 100 ° C.
– Tvätta och skala sötpotatisarna. Skär fina pommes frites bitar.
– Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg på sötpotatis bitarna, salta och ställ in den i ugnen.
– Grädda i 1 timme, lyft ut från ugnen och höja värmen till 200 ° C. Häll över matoljan och grädda i ytterligare 20 minuter eller tills dina sötpotatis pommes frites har fått en fin krispig yta.
– När du är klar, lägg sötpotatis bitarna på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper så att oljan sugs upp. Enjoy!

 

Läs även: Jonas Crambys bästa recept på tacos – så fixar du bästa tacotillbehören >

 

Annons

Dela (206)
Tweeta

Annons


Laddar