The Perfectionist
Olle T. Cellton, kock och författare:
”Jag brukar rekommendera The Perfectionist. En bok om Bernard Louiseau, en fransk, trestjärnig kock som led av psykisk ohälsa och var så rädd för att han skulle bli av med en av sina stjärnor att han tog livet av sig. Den ger också en bild av hur Michelinguiden startades och fransk kokkonsthistoria.”
Boiling Point
Oskar Ahlvin, sommelier och grundare av vinbaren La Lune i Göteborg:
”Boiling Point är en väldigt bra film. Den är relativt verklighetstrogen, om än ganska mörk.”
Kitchen Confidential
Johan Agrell, krögare som driver restaurangerna Café Nizza, Babette, Schmaltz och Tengu i Stockholm:
”Anthony Bourdains första bok Kitchen Confidential är ett standardverk. Där får man följa hans resa från diskare till kock. Sen finns det massvis med lite mer nyanserade, fina titlar som jag verkligen gillar. Adventures on the Wine Route, till exempel, av Kermit Lynch. Det är ingen kokbok i klassisk bemärkelse, utan fokuserar mer på själva kulturen kring vin.”