Hoppa till innehåll

Så slipper du prutta äckligt av proteinpulver

Tobias Skagerström

Protein är viktigt för kroppen och ger dig energi, maximerar effekten av din träning och håller dig i form. Därför är det många som dricker proteinpulver som ett enkelt sätt att få i sig extra av näringsämnet. Men det kan vara dags att tänka om för träningstidningen Shape skriver att proteinpulvret kan få dina pruttar … Continued

pulver1

Protein är viktigt för kroppen och ger dig energi, maximerar effekten av din träning och håller dig i form. Därför är det många som dricker proteinpulver som ett enkelt sätt att få i sig extra av näringsämnet.

Men det kan vara dags att tänka om för träningstidningen Shape skriver att proteinpulvret kan få dina pruttar att lukta värre. De har pratat med certifierade tränaren John Rowley – som bland annat skrivit boken The Power of Positive Thinking – och han menar att det beror på vilken typ av protein det är i ditt pulver. Till exempel kan protein innehålla 30 procents fett, laktos och mjölk – tre ingredienser som kan irritera magen och förvärra dina gaser.

Lösningen är dock enkel enligt Rowley som säger att om man får problem med sina pruttar så ska man leta efter ett proteinpulver där de tre nämnda ingredienserna är sex till tio procent. Du kan även gå över till växtbaserat pulver som inte ska ha samma effekt på din kropp.

Problemet löst!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.