Hoppa till innehåll

Michelinkrog släpper ”trestjärnigt” proteinpulver

Michelinkock gör proteinpulver

Fine dining och muskelbyggande i somrig kombination.

Gott och nyttigt är en kombination av ord som oftast används om saker som inte alls är goda, på sin höjd kan saker som raw-food vara helt okej. Några som visst menar att gott och nyttigt kan kombineras är Michelinkrogen Aloë och träningssajten Tyngre som nu lanserar det ”trestjärniga” proteinpulvret En Sommardröm by Aloë.

– En Sommardröm har en helt annan smakmässig komplexitet än vad man tidigare stött på hos proteinpulver och vill man få balansen mellan de olika smaknyanserna helt rätt gäller det naturligtvis att vända sig till de verkliga experterna. Aloë har inte bara två stjärnor i Guide Michelin, utan står också i frontlinjen vad gäller att utveckla gastronomin i Sverige, säger Andreas Guiance, VD på Tyngre.

En sommardröm är inte bara ett svängigt namn, smaken är som tagen ur en varm sommarkväll. Proteinpulvret har en bas av jordgubbar och maräng med tydliga inslag av fläder, men det var inte förrän Aloës gastronominestor Daniel Höglander rev över lite citronzest som smaken var fulländad.

– Ofta är det syran som sätter pricken över i, och det visade det sig vara även här. Det har länge stört mig att goda smaker associeras med något onyttigt, och att nyttiga grejer ska behöva komma i undermåliga smaker. Nu ändrar vi på det helt, förklarar han.

En Sommardröm kommer i både vassle, som passar att göra shakes av, och kasein som man blandar puddingar med. Det börjar säljas den 26 juli både på tyngre.se och hos restaurang Aloë.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.