Queen-gitarristen Brian Mays nya extraknäck? Sportbehå-designer

Brian May och hans sportbehå.

Musikern och astrofysikern Brian May är nu också sportbehå-designern Brian May.

Joakim Almén | Foto: Getty & Brian May Guitars  |  Publicerad 2020-01-28 11:28  |  Lästid: < 1 minuter

Vissa (många) artister trycker sitt namn på öl eller vinflaskor för att hitta lite extra deg utanför sin huvudsyssla. Andra hittar mer överraskande vägar att slå mynt av sitt kända namn. Som Queen-gitarristen och den gamle universitetskanslern Brian May.

2020 har börjat intensivt kommersiellt för gitarrsoloekvilibristen May: Han ska släppa en klocka med Seiko baserad på hans egenbyggda signaturgitarr ”Red Special” och han har börjat kränga sportbehåar, som han själv designat, på sin hemsida.

Seiko-klockan ”Red Special”, med Brian Mays gitarrs patenterade färg och mönster, börjar säljas i maj 2020.

För drygt 340 spänn kan du lägga vantarna på sportbehån med Mays ”Red Special”-gura som tryck. Beskrivningen för det May-designade plagget på hemsidan är inte heller tråkig:

”Belyser Brian Mays fulländade konstnärliga talanger, detta aktiva plagg hyllar hela utbudet av Brian May-gitarrer med en ljus, djärv design med framträdande föreningar av BMGs (Brian May Guitars reds anm) förenade färger – eftersom det inte behöver vara rött för att vara speciellt!”.

Brian May må vara en ekvilibristisk gitarrist sen länge, men den senaste tiden har han visat sig en lika akrobatisk affärsmän. Med den omåttligt populära Queen-filmen, en klocka och en så kallad ”hold everything”-väst så kan det här vara början på ett merch-imperium vi ser. Hatten av!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-01-28 11:28