Quentin Tarantino: Det kan bli en Kill Bill 3

Olle Arnell  |  Publicerad 2015-12-07 14:55  |  Lästid: 2 minuter
Kill Bill 3 quentin tarantino

Quentin Tarantinos senaste film, The Hateful Eight, har premiär i Sverige den 13 januari. Regissören som står bakom filmer som Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Inglourious Basterds och Kill Bill mfl. blev nyligen intervjuad av Ben Mankiewicz i ett timmeslångt klipp som du hittar här. I intervjun hintar Tarantino bland annat om att det kan komma en tredje film om The Bride.

– Det är definitivt en möjlighet, främst för en anledning. Jag och Uma Thurman skulle gärna jobba tillsammans igen. Jag ville att hennes karaktär skulle få lite lugn och ro, att hon skulle få lite tid med sin dotter och få njuta av livet ett tag.

Han förklarar sedan att han saknar att göra den typen av film.

– Kill Bill är förmodligen min mest visionära film på så sätt att jag skapade en värld som egentligen inte finns. En värld där de flyger flygplan som har hållare för samurajsvärd istället för mugghållare – och det är fullt accepterat. Det är bara så det är, liksom.

Han avslutar sedan med en hint (?) om vad handlingen i den tredje filmen kan komma att bli och det handlar återigen om hämnd:

– Nikki förtjänar sin hämnd precis lika mycket som The Bride förtjänade sin.

Nikki är alltså dottern till Vernita Green som mördas i hemmet efter en fight som börjar i vardagsrummet och som avslutas i köket framför ögonen på dottern.

Kill Bill 3 nikki

Redan 2009 pratade Quention Tarantino om att Kill Bill skulle bli en trilogi och talade då om att han ville vänta åtminstone till 2014, även då med argumentet att Uma Thurmans karaktär förtjänade vila i "åtminstone 10 år". Nu verkar det alltså vara slut på vilan för The Bride och visst skulle man gå och se den rullen om den kommer?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-28 15:26