Rebecca & Fiona trashade domarnas loger på Yankee stadium

Popduon Rebecca & Fiona var gäster i sommarens ”En maxad festivalpodd” med Cafés Emil Persson – de pratar allt från nedbajsade bussar till att valla får.

Johan Forsberg  |  Publicerad 2017-09-01 16:07  |  Lästid: 2 minuter

Under sommaren har Cafés redaktör och Fördomspoddens programledare Emil Persson gjort en festivalpodd med svenska artister. Tove Styrke, Shout out Louds, Benjamin Ingrosso och Oscar Zia är några som gästat podden (lyssna på alla avsnitt här).

I ett av avsnitten är Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick gäster och berättar om sitt vilda turnéliv. 2013 spelade Rebecca & Fiona på Electric Daisy Carnival i New York, där hade de med sig en massa kompisar på deras loge som snabbt skulle visa sig spåra ur totalt. De gjorde en lek av att de skulle sno sprit från en massa andra loger, bland annat från kollegorna Tiesto och Dimitri Vegas & Like Mike. Spriten flödade likt Niagarafallen och huvuden snurrade lika snabbt som Popexpressen på Gröna Lund.

– Vi var så himla fulla och efter spelningen blev vi kvar på arenan för att de hade börjat regna. Då fick vi flytta till en större loge, domarnas loge på Yankee Stadium. Där fanns det en massa prylar som vi började sno, typ deras hårvax. Sedan trashade vi hela deras ställe. Golvet, taket och dörrarna var helt förstörda. Vi klottrade till och med på domarnas tröjor, säger Rebecca & Fiona med ångestladdad ton.

Deras bästa kompis fick panik och var rädd att åka fast, så därför började hon ta bort alla lappar på de stulna spritflaskor där det stod ”Tiesto”. Hon började sedan riva ned lapparna från flaskorna till småbitar i ett onyktert försök att sopa undan alla spår. Kort därefter var razzian där och sällskapet åkte ut med huvudena före.

– Vi hade en spelning på en klubb samma kväll. Vi var runt 15 pers som hade festat i logen. Men det var bara vi som dök upp, ingen hade lyckats hålla sig vid liv efter den där vilda festen, säger Rebecca.

Rebecca & Fiona har uppträtt på Way out West ett antal gånger, men förra året gjorde de som grej att inte dyka upp på festivalen.

– Vi drack hela dagen istället med våra kompisar och såg till att de hade det bra. Man fick ha koll på om de hade en kall öl i handen eller om de hade ätit middag. Det var som att valla får, flabbar Rebecca & Fiona ur sig.

Festivaldrottningarna har också figurerat flitigt på den internationella elektroscenen senaste åren. De har giggat på stora evenemang som Tomorrowland, Beyond Wonderland, Electric Daisy Carnival, Life in Color och Electric Zoo.

– På festival brukar vi ha en stor loge där vi kan ta med våra kompisar. Alltså vi har så mycket sprit på vår rider. Vi skulle kunna leva med att spela på festival varje dag, säger Fiona.

Det grövsta festivalminnet är från By Larm festivalen i Oslo, när de svenska popstjärnorna skulle dela turnébuss med musikgruppen Den Svenska Björnstammen.

– Jag hade feber och behövde gå och kissa innan vi skulle upp på scenen. Så när jag stapplar mig fram till toaletten så ligger det den största bajskorven i toaletteten. Det var som att hela Björnstammen hade bajsat tillsammans. Det var det sjukaste jag någonsin har sett och jag är fortfarande traumatiserad efter den händelsen, påpekar Fiona.

Lyssna på alla avsnitt av En maxad festivalpodd här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:49