Annons
Annons

Robert Aschbergs teori om Palmemordet: ”Tror det var han”

I veckans avsnitt av Fördomspodden får Emil Persson besök av den närmast legendariske Robert Aschberg, tv-mannen som bland mycket annat gjort sig känd för sin relation till Christer Pettersson.

Tom Cehlin Magnusson

Veckans gäst i Fördomspodden är Robert Aschberg. Under avsnittet utsätts den tjurnackade tv-profilen för ett smatterband av Emil Perssons fördomar. Bland annat får Aschberg svara på frågor om sin relation till Christer Pettersson – och om hur säker han är på vem som mördade Olof Palme.

Annons

aschberg-fordomspodden

Aschberg avslöjar att han varken besökt Christer Petterssons grav – eller ens vet vart den ligger. Konfronterad med fördomen om att han är säker på vem som mördade Olof Palme menar Aschberg att detta inte stämmer, men:

– Jag tror att det var Christer Pettersson. Som många poliser och kriminologer ofta säger, den enkla förklaringen är ofta den som gäller. Han hade pundat hårt i 30 dagar, han kanske inte ens minns det själv. Han hade motiv genom den så kallade ”bombmannen” Lars Tingström, han hade svängdörrar in till Sigge Cedergren som på sin dödsbädd berättade att han gjorde det, det finns en massa väldigt goda indicier. Sedan finns det folk som inte alls tror på det.

Aschberg vill inte kalla sig säker, och välkomnar ett avslut på den ouppklarade mordgåtan.

– Det man kan säga om de 100 teorier som finns är att 99 av dem måste vara fel. Därför tror jag än så länge på den enklaste förklaringen. Men det kanske dyker upp något helt annat! Jag önskar, oberoende av vad svaret blir, att vi någon gång får ett svar på den här frågan.

För att höra mer av Aschbergs klargöranden – och avfärdanden av saker han anser är trams –  lyssna på det nya avsnittet av Fördomspodden på Acast eller andra ställen där poddar finns.

Annons

Dela (39)
Tweeta

Annons


Laddar