Hoppa till innehåll

Rysk kokboksroulette 1.3

Varför kan inget vara enkelt för? När signaturen Micke slumpvis valde ut ett recept med bara fyra ingredienser i min kokboksroullete tänkte jag att det skulle bli en enkel match. Men åtminstone två ingredienser av dessa fyra beter sig lite stökigt just nu. Dels så fanns det ingen guanciale på NK och sedan visade det … Continued

Varför kan inget vara enkelt för? När signaturen Micke slumpvis valde ut ett recept med bara fyra ingredienser i min kokboksroullete tänkte jag att det skulle bli en enkel match. Men åtminstone två ingredienser av dessa fyra beter sig lite stökigt just nu. Dels så fanns det ingen guanciale på NK och sedan visade det sig att citronerna inte är inlagda utan saltade. Och för att de ska få den rätta funky smaken ska de ligga i kylen i fyra veckor. Men då ska man å andra sidan ha ett tillbehör som piffar upp det mesta och är, enligt kocken Zakary Pelaccio, den tredje viktigaste kryddan i hans kök efter havssalt och färsk chili. Det hör ni ju själva att det måste testas. Så här gjorde jag i alla fall: jag delade citronerna och klappade in 3.5 dl grovsalt med 2 tsk mald svart peppar, 3 msk hela korianderfrön och två torkade lagerblad. Sedan stoppade jag allt i en plastpåse och lade i kylen. Nu ska det, som sagt, ligga där och jäsa till mitten av industrisemestern. Hörs vidare då om detta.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.