Så blev Virgil Abloh mäktigast i herrmodevärlden

Off White-grundaren Virgil Abloh tar över efter Kim Jones som herrdesignchef hos Louis Vuitton. I juni visas hans första kollektion för det franska lyxmodehuset under herrmodeveckan i Paris. Café går igenom 38-åringens väg till att bli världens mäktigaste herrmodedesigner.

Martin Hansson  |  Publicerad 2018-05-09 11:20  |  Lästid: < 1 minut

2006 Började Virgil sitt arbete som stylist och Creative Director för Kanye West, vilket gjorde hans namn känt. En vänskap som går långt tillbaka och inleddes innan Kanye släppt sin första skiva. Tillsammans praktiserade de båda under en månad hos italienska modehuset Fendi i Rom, där de lärde sig modedesign.

2009 skapade Abloh sitt första märke Pyrex Vision, ett superlyxigt streetwearmärke som snabbt fick stor uppmärksamhet i modevärlden.

2013 Efter framgångarna med Pyrex valde Abloh att lansera det egna klädmärket Off White. Kännetecken är en mix av dressat och nerklätt tillsammans med print och loggor – och inte sällan syns de karakteristiska ränderna på såväl plagg,
som skor och accessoarer. Beyoncé, Drake, Rihanna, Hadid-systrarna och flera av de största profilerna på streetwear-scenen är återkommande bärare av Off White.

2015 blev Virgil Abloh och Off White som enda amerikanska märke finalist till LVMH-priset. Därefter har Chicago-födda Abloh tagit hem flera prestigefyllda priser inom herrmode.

2017 släpptes ett sneakers-samarbete mellan Nike och Virgil som kom att att bli väldigt omtalat. Skorna – tio olika modeller – sålde slut på nolltid (såklart) och Abloh har under de senaste åren gjort flera uppmärksammade designsamarbeten med bland andra Byredo, Moncler – och en pågående kollaboration med svenska möbeljätten Ikea.

2018 I slutet av mars denna vår stod det klart att Virgil efter Kim Jones tar över det kreativa rodret på anrika Louis Vuitton. Allt talar för att Abloh kommer att fortsätta utveckla Louis Vuitton som ett modehus i tiden och göra lyxmärket ännu mer synligt.

Läs också!

Virgil Abloh ersätter Kim Jones på Louis Vuitton 

Virgil Abloh ersätter Kim Jones på Louis Vuitton

Se samarbetet mellan Virgil Abloh & Converse

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-14 11:10