Virgil Abloh gör IKEA-inredning för unga som flyttar hemifrån – här är nya mattan

Det som började med en väskidé har nu lett till en hel kollektion. Virgil Abloh visade upp en matta från samarbetet med Ikea i Älmhult där det jobbas på att göra smart inredning för ungdomar.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2017-10-18 17:28  |  Lästid: < 1 minuter

Årets viktigaste matta är nu på väg fram. I måndags under en livesändning visade designern Virgil Abloh upp ännu en prototyp från sitt samarbete med Ikea – och det är bara början. Under 2019 släpper han en hel kollektion med smart inredning för unga som precis flyttat hemifrån tillsammans med möbelgiganten .

Virgil Abloh är ett av modevärldens absolut hetaste namn just nu. Han är mode- och trendskaparen som tar storsteg i en bransch han briljerar allt mer i. Off White-grundaren har under senaste halvåret även stigit in i inredningsvärlden, och har flera gånger synts till på Ikeavaruhuset i Älmhult efter att det i somras bekräftades att han samarbetade med möbeljätten. Nu i veckan var designern tillbaka i Sverige för att jobba med en kommande kollektion för ungdomar som flyttat hemifrån och bor på små ytor med liten budget. Exakt vad för prylar i hemmet det handlar om är fortfarande oklart, förutom mattan.

Civilingenjören och arkitekten Virgil Abloh har gått från DJ till designer för Kanye West och Jay-Z till att sedan skapa ett av streetwear-världens hetaste varumärken Off-White. Vägen av framgång tycks vara långt ifrån slut för honom och i somras var han också på svensk mark och visade upp en prototyp av Ikeas FRAKTA-väska som han applicerat sin Off-White-stil på.

Ikeamattan med en typisk Off-White kan vara en av de första produkterna i kollektionen tillsammans med Abloh.

Kollektionen planeras att släppas under 2019. Läs mer om samarbetet härLäs även mer om Virgil Abloh i den här listan på 8 saker alla bör känna till om honom.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:33