Hoppa till innehåll

Så blir äggen enklare att skala – 3 supersmarta knep

Therese Ahlström

Trött på svårskalade ägg och ägg som går sönder för att skalet inte lossnar? Här listar vi tre smarta knep!

Skal som inte lossnar och ägg som går sönder kan vara oerhört frustrerande. Här ger vi tre smarta knep som gör att du kan skala äggen snabbt och enkelt!

Foto: Skandinaviska shakerkök

Så blir äggen enklare att skala – 3 supersmarta knep:

KNEP 1: Rulla 

Gör så här: Rulla det färdigkokta ägget mot ett hårt underlag tills skalet lossnar, och tills du enklare kan plocka bort skalet.

KNEP 2: Skaka i glas 

Gör så här: Lägg ner ditt kokade ägg i ett glas med kallt vatten. Skaka glaset ordentligt – det gör att du sedan enkelt kan dra av skalet.

ANNONS

KNEP 3: Koka med bakpulver 

Gör så här: Koka ägget med en tesked bakpulver. Skala när ägget har svalnat. 

Tips!

Ju färskare äggen är desto svårare blir det att skala dem. 

Artikeln publicerades ursprungligen på Cafés syskonsida Hus & Hem.

Credits
Foto: Skandinaviska shakerkök

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.