Så gör du Emil Årengs sommarfräscha akvavitdrink OP Sour

Emil Åreng och drinken OP Sour.

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng fortsätter att blanda drinkar på svenskproducerade råvaror på nya Youtube-kanalen ”Café Åreng”.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-05-12 10:10  |  Lästid: < 1 minuter

Stjärnbartendern Emil Åreng driver till vardags hyllade Facit Bar i Umeå. Utöver att Facit erbjuder ypperligt barhäng är barens usp att alla råvaror svenskproducerade, något Åreng nu överför till den rörliga bildvärlden i han och Cafés gemensamma Youtube-serie Café Åreng.

I varje avsnitt av Café Åreng blandar Emil Åreng en eller flera drinkar på svenskproducerad sprit och tillbehör. Samtidigt som kameramannen Robert agerar verbal sparringpartner (läs: slagpåse) à la Mat-Tina. På det får du som tittare dessutom ett drinkmått folkbildning inom den svenska spritvärlden. Inte alls dumt, faktiskt.

Huvudspriten i veckans avsnitt, det tredje i ordningen, är akvavit. För dig som följt Emils dryckestexter hos Café genom åren känner igen resonemanget han för i avsnittet: Akvavit är så gott att det kan drickas året om och inte bara på högtider.

Framför allt gör det sig fint som bas i drinkar, något Åreng visar i senaste avsnittet av Café Åreng genom att blanda en OP Sour – en sommarfräsch drink som funkar året om och som är busenkel att göra själv hemma.

Så blandar du Emil Årengs drink OP Sour:

Recept för 1 drink. Du behöver:

5 cl OP Andersson akvavit
3 cl äpple-/rabarbersyra (eller citron, vi dömer ingen)
1,5 cl honungsvatten (60% honung 40% vatten)

Gör så här:

Blanda ingredienserna i en shaker, skaka och sila upp i ett coupeglas. Spraya på havtornsspray.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-05-12 13:04