Hoppa till innehåll

Så gör du Emil Årengs sommarfräscha akvavitdrink OP Sour

Emil Åreng och drinken OP Sour.

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng fortsätter att blanda drinkar på svenskproducerade råvaror på nya Youtube-kanalen ”Café Åreng”.

Stjärnbartendern Emil Åreng driver till vardags hyllade Facit Bar i Umeå. Utöver att Facit erbjuder ypperligt barhäng är barens usp att alla råvaror svenskproducerade, något Åreng nu överför till den rörliga bildvärlden i han och Cafés gemensamma Youtube-serie Café Åreng.

I varje avsnitt av Café Åreng blandar Emil Åreng en eller flera drinkar på svenskproducerad sprit och tillbehör. Samtidigt som kameramannen Robert agerar verbal sparringpartner (läs: slagpåse) à la Mat-Tina. På det får du som tittare dessutom ett drinkmått folkbildning inom den svenska spritvärlden. Inte alls dumt, faktiskt.

Huvudspriten i veckans avsnitt, det tredje i ordningen, är akvavit. För dig som följt Emils dryckestexter hos Café genom åren känner igen resonemanget han för i avsnittet: Akvavit är så gott att det kan drickas året om och inte bara på högtider.

Framför allt gör det sig fint som bas i drinkar, något Åreng visar i senaste avsnittet av Café Åreng genom att blanda en OP Sour – en sommarfräsch drink som funkar året om och som är busenkel att göra själv hemma.

Så blandar du Emil Årengs drink OP Sour:

Recept för 1 drink. Du behöver:

5 cl OP Andersson akvavit
3 cl äpple-/rabarbersyra (eller citron, vi dömer ingen)
1,5 cl honungsvatten (60% honung 40% vatten)

Gör så här:

Blanda ingredienserna i en shaker, skaka och sila upp i ett coupeglas. Spraya på havtornsspray.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.