Så gör du trendiga drinken Negroni Warmer – en blandning av Irish Coffee, Negroni och bakiskur

The Negroni Warmer

The Negroni Warmer är det bästa av två drinkvärldar och vinterns av allt att döma godaste cocktail.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng | Foto: Calle Magnusson  |  Publicerad 2020-11-26 12:30  |  Lästid: 2 minuter

Min gode vän, tack vare Fernet och hockey, Patrik Tapper har skapat något som är så oerhört sexigt som en kombination av en Irish Coffee, Negroni och en bakiskur – The Negroni Warmer.

Nu när kylan sakta, sakta börjar smyga sig inpå oss och kanske den mörkaste hösten som infunnit sig i fredstid tagit ett ordentligt grepp känns det viktigare än någonsin att ha något värmande i glaset som piggar upp.

Sedan länge har svenskarnas ohotade älskling på den varma drinkscenen varit Irish Coffee. En fantastisk drink som när den blir komponerad rätt blandar kaffe, whiskey, socker och grädde på ett sätt som får oss att ständigt återkomma till den utan pardon.

Det är nu dags att klä oss i en ny skrud där säsongens nya mirakulösa blandning tar ut svängarna något grönjävligt och kombinerar värmen och den silkeslena grädden från en ”Irish” med … Negroni! Detta ger oss den helt nya och nästan ohemult trendiga men ändå bekanta och familjära Negroni Warmer.

Negroni är världens just nu, tveklöst trendigaste drink och består av gin, vermouth och röd bitter som blandas i lika delar över is och nuddade första gången någonsin Greve Camillo Negronis läppar år 1919 i Florens.

Detta kan låta lika mycket som galenskap för både Bengt i mexitegelvillan i Krylbo som för Martin i sin studiolägenhet med öppen planlösning i Midsommarkransen. Men sanningen är att denna kombinationen av smaker och färger resulterar inte bara i en otroligt vacker drink för ögat att beskåda utan också en fantastisk smakkombination av sött, bittert, kallt, varmt, lent och rivigt.

Drinkrecept: The Negroni Warmer

Du behöver:

  • 2 cl Hernö Old Tom Gin
  • 2 cl Antica Formula Vermouth
  • 2 cl Carpano Botanic Bitter
  • 2 cl vatten
  • 2 cl strösocker

Gör så här:

Du tar lika delar av ingredienserna i en Negroni av hög kvalitet tillsammans med vatten och socker. Sedan värmer du detta på spisen, häller upp i ett glas. Toppar sedan med lättvispad grädde och river lite apelsinskal, eller muskot … eller för den riktigt söta gottegrisen som vill ha en oboy-känsla till sin fylla – riven choklad över (vilket jag skulle gjort).

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-11-26 12:37