Hoppa till innehåll

Så här bor du i lägenhet med barn

Vi har två barn och valde att bo kvar i stan. Nu är barnen så pass stora att det börjar kännas lite trångt ibland, men de är också så pass stora att det ändå känns för sent att köpa villa. Kompisar med äldre barn börjar längta tillbaka till stan och inget får mig att mysa … Continued

Vi har två barn och valde att bo kvar i stan. Nu är barnen så pass stora att det börjar kännas lite trångt ibland, men de är också så pass stora att det ändå känns för sent att köpa villa. Kompisar med äldre barn börjar längta tillbaka till stan och inget får mig att mysa mer än att få min egen livsstil bekräftad på ett sånt vis. Men jag har grubblat på lägenhet kontra villa mycket och det här har jag landat i: Att välja mellan lägenhet i stan och villa är i grunden ett val mellan att satsa internt eller att outsorca. 

Ett enkelt exempel på outsorcnings-tänket är att man inte köper ett stort jävla hemmagym till sin lägenhet. Det outsorcas till gymmet. Fryst mat är svårt när man har liten frys. Jag avundas lantisar med toppmatade monsterfrysar, sprängfyllda med viltkött, men den tanken behöver trängas bort. Korrekt tankesätt är att jag outsorcat mitt viltkött till butiker. Samma tankesätt kan med fördel prägla till exempel barnkalas. Det är dyrt att ha kalas på Jumpyard kan man tänka. Ett bättre sätt att tänka är att jämföra den emotionella och monetära konstnaden för outsorcningen till Jumpyard, med att du skulle ha extra rum hemma som behövde inredas, värmas upp, städas och så vidare.

Köket då. Antalet hushållsapparater i lägenhetsköket skall hållas på ett minimum. Vi unnar oss vattenkokare och brödrost på diskbänken. Ingen kaffebryggare, men att outsorca allt kaffe är ohållbart så det vi satsar på för hemmabruk är en liten presskanna. Den är okej, men fan inte mer än så om jag ska vara ärlig. Här ser vi ett skav i den valda livsstilen. Det finns dock möjligen plats för en apparat till. Kandidaterna är kaffebryggare eller ett hemmaodlingssystem för kryddväxter. Nu har jag velat fram och tillbaka ett år kring den saken, så vi bör kunna se fram emot ett fattat beslut i Q4 nästa år. 

I skåpen står redan en slowcooker och en glassmaskin som båda används en gång om året. Särskilt glassjobbet kan tveklöst outsorcas, men det svider. Råsaftcentrifugen rök i våras. Hushållets råsaftbehov har outsorcats för att ge arbetstillfällen i närområdet.  

Garderober är ett annat pontentiellt problemområde. Att behålla kläder “som kan man måla i” eller dylikt går inte. Outsorca skiten till återvinningen bara. Jag gör undantag för alla mina svinsmala jeans som ligger och väntar på att det ska bli inne igen för män att diva sig med en fast stjärt om uppskattningsvis 7 år. Ett säkert dåligt beslut. Å andra sidan sparar R en massa idiotiska klänningar i händelse av att hon en dag plötsligt skulle befordras till prinsessa, så jag är i alla fall inte värst.

Snart är det julafton. Hög risk för outsorcningsgräl i mellandagarna då samtliga familjemedlemmar har väldigt olika åsikter kring vad som måste outsorcas när nytt material anländer internt. Om R fått bestämma hade min fina OLED-TV för länge sedan outsorcats till Filmstaden, medan hon har ställt fram en gammal brudkista som jag gärna skulle outsorca rätt in i julbrasan. God jul.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.