Hoppa till innehåll

Så lika är skådisarna de verkliga personerna i Netflix nya serie ”Halston”

Halston och Liza Minnelli
Joakim Almén

Ewan McGregor spelar den flamboyante modeskaparen Halston i Netflix nya miniserie ”Halston”. Så här lika är skådespelarna i serien Liza Minnelli, Elsa Peretti, Joel Schumacher och de andra kända modetrollen som serien kretsar kring.

Vi ska vara ärliga, Netflix nya serie om den amerikanske modeskaparen Halston är varken världens, årets eller ens maj månads bästa serie. Men den erbjuder däremot ögongodis i form av lyx, flärd, snygga trenchcoats, mängder av läckra extra allt-festliga Studio 54-scener och en Ewan McGregor i toppslag i huvudrollen som Halston.

Ewan McGregor som modeskaparen Halston. Foto: Netflix

Serien gör nedslag i Roy Halston Frowicks – sedermera enbart Halston – liv. Halston börjar som en hattmakare som bland annat satte den ikoniska pillerburkshatten på Jackie Kennedys huvud under maken John F. Kennedys installation i Vita huset 1961.

Serien tar på riktigt vid i slutet av 60-talet när Halston kämpar för att återuppfinna sig själv genom att bli klänningsdesigner. Halston får snabbt ett gäng kändisar av A-listakaraktär som kunder och blir vän med flera, däribland Liza Minnelli som blir en nära vän och som är en av huvudkaraktärerna i Netflix-serien.

Netflix serie Halston
Foto: Netflix

Framgångarna fortsätter för varumärket Halston som expanderar snabbt och huvudpersonen själv blir alltmer (själv)upptagen med festande – där den legendariska nattklubben Studio 54 spelar en viktig roll i porträtteringen av Halston dekadenta liv under 1970-talet.

Det är vansinnigt snygga flamboyanta outfits, kokain, rappa – elaka – Halston-levererade oneliners och mängder av sex. Halston är inte i närheten av HBO:s Mare of Easttown (årets hittills bästa serie!) i kvalitet – men är du ute efter en fem avsnitt lång trivsam resa genom snyggt mode, dekadens och en hel del New York under 70-taleterotik är Halston ett hett tips.

https://www.youtube.com/watch?v=yCgdWHwEnrg&ab_channel=Netflix

Dessutom dukas en silverbricka med kända ansikten fram i Netflix-serien. I Halston förekommer flera superkändisar som Liza Minnelli, Joel Schumacher, som faktiskt jobbade för Halston innan han senare sadlade om till filmregissör, och Bianca Jagger (jajamen, den scenen när Jagger kommer inridandes på en vit häst i Studio 54 är med).

Och visst har kostymören och sminket lyckats fånga 70-talsstjärnorna på ett relativt imponerande sätt? Så här lika är skådisarna de verkliga personerna i Netflix-serien Halston.

Ewan McGregor | Halston

Foto: Netflix & Getty

Krysta Rodriguez | Liza Minnelli

Foto: Netflix & Getty

Gian Franco Rodriguez | Victor Hugo

Foto: Netflix & Getty

Rory Culkin | Joel Schumacher

Foto: Netflix & Getty

Rebecca Dayan | Elsa Peretti

Foto: Netflix & Getty

David Pittu | Joe Eula

Foto: Netflix & Getty

Carme Boixadera | Bianca Jagger

Foto: Netflix & Getty

Bill Pullman | David J. Mahoney

Foto: Netflix & Getty

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.