Hoppa till innehåll

Så skaffar du hetaste supermodellens stil

Jag hörde talas om Lucky Blue Smith för första gången under herrmodeveckan i Milano i juni. Utanför Bottega Venetas visning, tidigt en söndag morgon i ett industriliknande område en bit utanför staden, hade mängder av tonårsflickor samlats vid entrén. De sträckte intensivt på sina nackar och i händerna fanns iPhones redo att exponera selfies och … Continued

LYCKY

Jag hörde talas om Lucky Blue Smith för första gången under herrmodeveckan i Milano i juni. Utanför Bottega Venetas visning, tidigt en söndag morgon i ett industriliknande område en bit utanför staden, hade mängder av tonårsflickor samlats vid entrén.

De sträckte intensivt på sina nackar och i händerna fanns iPhones redo att exponera selfies och Snapchat-filmer.

Några ropade: ”Lucky! Lucky! Lucky!”

Vanligtvis lever killmodeller, även om de råkar vara anlitade av Italiens finaste modehus, en anonym tillvaro under visningsveckorna. De åker skateboard, klär sig slappt och gör verkligen inget väsen av sig.

Sommaren 2015 hände något. Lucky Blue Smith, 17 år från Utah med magnetiska blå ögon och blonderat hår, blev den första manliga supermodellen som nått berömmelse utanför modebranschen via sociala medier. I skrivande stund har han 1,5 miljoner följare på Instagram. Några av dem valde att tälta utanför visningarna i Milano i Paris.

Det finns mängder av fascinerande fakta om Lucky Blue Smith:

  • Han blev upptäckt vid 12 års ålder av Saint Laurents designer Hedi Slimane som blev den första att fotografera honom.
  • Han spelar trummor i surfrockbandet The Atomics med sina systrar Pyper America, Starlie Cheyenne och Daisy Clementine (som också är modeller).
  • Han är mormon. (Inget sexuellt umgänge före äktenskap.)

Jag träffar Lucky några månader senare, i Berlin, där han medverkar i en pressträff för att lansera höstens reklamkampanj för Kinnevikägda shoppingsajten Zalando.

lycky-blue-smith

Hur skulle du beskriva din egen klädstil?

– Rockig men bekväm. Jag gillar smala jeans och skinnjacka men kan även gå i sportiga plagg som sweatpants och hoodies. Jag reser mycket och då är det skönt att ha enkla och mjuka kläder.

Vilket är ditt bästa stiltips?

– Att alltid ha ett par smala svarta jeans i garderoben. Om man utgår från dem kan man skapa både en rockig och dressad look beroende på vilka plagg du använder till.

Får du modeinspiration av andra kända män?

– Jag har alltid gillat David Beckham, både som idrottsman och nån slags stilikon. Han kan bära upp alla slags kläder på ett schyst sätt.

Vad använder du helst för skor?

– Nästan alltid sneakers, typ Converse All Star. Samma sak som med jeansen, de passar till allt.

Modebilden för män är ganska sportig just nu. Vad tycker du om det?

– Älskar det! Jag har spelat mycket basket och åkt skateboard, två sporter som verkligen influerat herrmodet senaste året.

lycky-blue-smith2

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.