Annons
Annons

danne-start

Daniel ”Danne” Beijner. Foto: Sara Ringström.

I veckan är det premiär för Salong Betongs fjärde tatueringsstudio – och den ligger på Arlanda. Vi frågade ut Daniel ”Danne” Beijner, 33, om hur rebellstudion från Högdalen intog Sveriges största flygplats.

* * *

Hur hamnade ni egentligen på Arlanda?

Annons

– Vi jobbar hela tiden på att utveckla vårt koncept och vi siktar alltid skyhögt, och just därför är Arlanda bra. Det känns inte självklart för alla att gå och tatuera sig. Man förknippar tatueringar med folk som hänger krokar i sig själva och sväljer eld. Vi jobbar med motsatt tänk, vi vill att man ska känna sig bekväm. Sen har vi aldrig marknadsfört oss som en tatueringsstudio, vi har gjort allt ifrån porslinskoppar till att designa sneakers, anordna fester, fotbollsturneringar och jobba med gatubarn i Paraguay.

Vad skulle du sagt om du för tio år sen fick veta att Salong Betong skulle öppna här?

– På den tiden visste vi ingenting om företagande och varumärkesvärde. Men om man ser på tatueringsbranschen så är den väldigt begränsad när det gäller inkomster. Du hinner inte göra hur många tatueringar som helst på en dag, oavsett hur många som vill bli tatuerade. Jag har grubblat mycket på hur man kan åtgärda det här. Vi brukar bjuda på kaffe och lunch när vi tatuerar våra kunder, och hänger och snackar skit. Steg två blir att öppna en kaffebar under namnet ”Tro, Hopp & Kaffe”, vilket vi nu gör i studion på Arlanda. En del av vinsten från den kommer att gå till den ideella barnrättsorganisationen Maskrosbarn, som hjälper unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk.

Men varför just en flygplats?

– Om man ser på branschens historia så har tatueringsstudior alltid öppnat nära hamnar, där folk är på väg någon stans. Flygplatser är vår tids hamnar.

Betyder det att vi kommer få se en massa flygplansmotiv istället för ankare och båtar?

– Nej, sjömansmotiv är nog etablerade på ett annat sätt.

Vilka är det som kommer tatuera sig där?

– Vi vet inte än, men Arlanda har ju bland annat 17 000 heltidsanställda. Även om vi förstås kommer ta emot drop in-kunder så är tanken att folk ska boka sig, vilket de också har börjat göra.

Hur vet man att man hinner klart på sittningen?

– Man får boka in sig så att man hinner, det är en planeringsfråga som vi inte ser några problem i.

Om man inser mitt under sittningen att man måste springa till sin flight?

– Då får man fortsätta när man kommer hem.

Ni har gått från betongen och en punkig attityd – till att öppna studio på ett av de mest etablerade ställena man kan vara på?

– Redan då ville vi erövra världen. När vi började gick vi fågelvägen utan att ta hänsyn vare sig till konsekvenserna eller våra medresenärer. Nu har vi lärt oss värdet av ett varumärke och vi gör det bra. Vi har kommit en bra bit på vägen. Det är lärorikt att sitta i förhandlingar och lära sig vad som funkar, särskilt här på Arlanda som är en helt annan värld. Vi lär oss varje dag!

 

Jonatan Loxdal

* * *

Läs mer!

22 ord som du förstår om dina päron kommer från Stockholm

Akrobatkungen Alexander Hermansson: ”Jag ramlade in i en tavla och fick glassplitter i hela kroppen”

7-Eleven-personalen: Snälla, kan du tänka på det här sakerna nästa gång du handlar hos oss?

 

Annons

Dela (1k)
Tweeta

Annons


Laddar