Annons
Annons

Affärn5

Sandqvists enkla men hippa väskor syns på var och varannan svensk och i slutet av februari öppnade de sin tredje butik i Sverige.

Sandqvist har funnits sedan 2004 och redan 2011 fick de Cafés modepris för sina accessoarer – nu passar vi på att sätta betyg på de sex populäraste väskorna.

Annons

– När Sandqvist slog igenom fick de ryggsäcken att bli något annat än det man som barn hade i skolan, säger Cafés modechef Daniel Lindström.

 

* * *

 

Här är de mest sålda väskorna

 

1-Stig

1. Stig

Betyg: 3/5

Daniel Lindström: Den här känns som en gammal militärsäck, det finns något som har med armén eller flottan att göra. Färgen gör att den känns ”gå på tur”, att vara i fjällen och något man hade anorak eller parkas till. Väskan har nog blivit populär för att den påminner många om en annan tid – och för att den är fin i formen.

* * *

2-Erik

2. Erik

Betyg: 3/5

Daniel Lindström: När den här kom var det en ny form av datorväska. Nästan alla har en dator eller prylar att bära med sig. De riktigt ointresserade köper sin väska på samma ställe som datorn och de medvetna har tidigare köpt ett dyrt designermärke. Det här var något nytt – samtidigt som Sandqvist väskor alltid har varit prisvärda.

* * *

3-Hans

3. Hans

Betyg: 4/5

Daniel Lindström: Är väldigt lik den översta. Lättare access. Har nog upptäckt att man behöver enklare fack. En väska på en väska.

* * *

4-Arne

4. Arne

Betyg: 4/5

Daniel Lindström: De märks att folk har bett om någonstans att ha mobil och plånbok i, ett fack. Sandqvist var väldigt retro från början, och har sedan tänkt mer funktionellt.

* * *

5-Roald

5. Roald

Betyg: 3/5

Daniel Lindström: Här har också extra fickor tillkommit på ett snyggt sätt. Känns väldigt retro.

* * *

 

6-Hege

6. Hege

Betyg: 5/5

Daniel Lindström: Den här väskan är mer urban och har inspirerats av Prada och Luis Vuitton. Den här är mycket enklare att bära i stan med kostym och dressad rock än de mer retro-inspirerade väskorna. En ryggsäck kan vara svår att ha om du är väldigt uppklädd, men med den här är det inget problem.

 * * *

Den nya butiken finns på Jakobsbergsgatan i närheten av Biblioteksgatan. Här är en av de första väskorna Anton Sandqvist sydde själv, det har hänt en del, eller hur …

svart

 

* * *

Markus Thunberg

Mer stil

11 av vårens snyggaste hattar 

20 stilmissar alla män borde undvika

Så ser du om din klocka är äkta eller inte

Rockarna som är helt rätt i vår

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar