Sandra Bullock blev erbjuden rollen som Neo i The Matrix innan Keanu Reeves

Hisnande tanke: I ett parallellt universum hade Neo kunnat spelas av Sandra Bullock, Will Smith, Brad Pitt eller Leonardo DiCaprio.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-03-29 10:43  |  Lästid: < 1 minut

Nu på söndag är det 20 år sedan The Matrix hade premiär. Och lagom till jubileet avslöjar en av filmens producenter, Lorenzo di Bonaventura, att protagonisten Neo hade kunnat spelas av en helt annan person än Keanu Reeves. Det var nämligen på tapeten att Sandra Bullock skulle iklä sig rollen som ”The One”.

”Vi hörde av oss till så många personer jag inte minns. Vi höll på att bli desperata. Vi kontaktade Sandra Bullock och sa att vi får ändra Neo till en kvinna, säger Lorenzo di Bonaventura till The Wrap.

Sandra Bullock och Keanu Reeves.
Neo kunde alltså ha spelats av… Sandra Bullock.

The Matrix säreget filosofiska tema och snåriga manus, inte minst för att vara en action-kioskvältare, gjorde det svårt för studion bakom filmen, Warner Bros, att knyta en huvudrollsinnehavare till projektet. Och Sandra Bullock var inte den enda Hollywood-stjärnan som var aktuell för rollen som Neo. Will Smith, Brad Pitt och Leonardo DiCaprio blev alla tillfrågade innan valet slutligen föll på kanonkillen Keanu Reeves. Faktum är att både Brad Pitt och Leonardo DiCaprio initialt tackade ja till rollen innan de sedan drog sig ur. I DiCaprios fall var motiveringen att han inte ville vara med i en till ”Visual Effects Movie” efter Titanic medan Pitt kände sig sliten efter inspelningen av den, milt uttryckt, halvdana rullen Sju år i Tibet.

Will Smith addresserade The Matrix-frågan i en nylig video på sin Youtube-kanal.

Sandra Bullock tackade däremot nej till rollen förhållandevis omgående. Och det har ju gått ganska bra ändå för Bird Box-skådespelerskan, trots att hon inte tog möjligheten att iklädd skinnrock ducka för pistolkulor i slow motion.

Källa: The Wrap.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-03-29 10:54