Ny Matrix-demo visar upp framtidens spelgrafik

”This isn't real?” frågar sig Keanu Reeves karaktär Neo i inledningen av ”The Matrix Awakens” och grafiken som visas upp får oss att undra samma sak.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-12-10 18:56  |  Lästid: < 1 minut

För att att visa upp möjligheterna med nya spelmotorn Unreal Engine 5 har speljätten Epic samarbetat med The Matrix-regissören Lana Wachowski för att skapa en spelbar ”teknikdemo” till PS5 och Xbox Series S/X kallad The Matrix Awakens.

The Matrix Awakens är ett passande namn för känslan när man startar teknikdemon är att det är en värld som vaknar upp och kommer till liv. Staden som visas upp känns verkligare än vad vi någonsin sett innan och framförallt är det ljuset och reflektionerna som imponerar.

Du som inte har en ny spelkonsol kan utforska The Matrix Awakens här.

Efter en introfilm kastas spelaren in i en regisserad biljakt där man som spelare får skjuta agenter tillsammans med Trinity. Efter biljakten släpps spelaren fri att utforska staden till fots eller som en hoovrande kamera och trots vissa brister (det är trots allt en demo) är det i den här delen man imponeras.

The Matrix Awakens är skriven och regisserad av Lana Wachowski och Keanu Reeves och Carrie-Ann Moss dyker upp som sina klassiska karaktärer Neo och Trinity, modell yngre. Förutom i introt är karaktärerna helt och hållet digitala skapelser som balanserar på gränsen till det obehagligt människolika, det är bara i vissa bilder datoranimeringen avslöjar sig själv.

The Matrix Awakens är gratis att ladda ner till Playstation 5 och Xbox Series X/S. Unreal Engine 5 släpps först nästa år så tyvärr får vi vänta på det första spelet som använder sig av tekniken.

Spana in The Matrix Awakens här:

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-12-13 09:17