Annons
Annons

Se filmen: Är det här världens farligaste beer-run?

Att vara den som får springa iväg och köpa mer bira när den tar slut har kanske aldrig varit så riskabelt som när John "Chickie" Donohue gjorde det. Mitt under brinnande Vietnamkrig.

Olle Arnell

Man kan ju tänka sig hur det är i krig; förutom att det förmodligen är en fruktansvärd upplevelse att leva i ständig fara för sitt och sina vänners liv, att behöva skjuta mot folk och allt annat hemskt man kan tänka sig att man upplever, så är man också jäkligt sugen på en öl emellanåt.

Annons

John ”Chickie” Donohue var hemma i USA medan hans vänner tjänstgjorde under Vietnamkriget. Medan han var på hemmaplan kände han att han skulle vilja köpa öl till sina vänner – vilket han också gjorde.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Många av mina vänner tjänstgjorde i Vietnam och jag kände helt enkelt att jag ville köpa öl till dom…så jag gjorde det, säger John.

John åkte till Vietnam, köpte med sig öl och smugglade sedan med sig dessa hela vägen till fronten. Han fick lura ett flertal personer längs vägen men lyckades till slut att ta sig till krigszonen och överraska sina vänner. Dessvärre var ölen, av förklarliga skäl, varm när han kom fram, men att se John och hans tre vänner berätta om anekdoten i den här filmen får en ändå att le – och visst kan man relatera till glädjen när John kom tillbaka från något som kan vara världens farligaste beer-run?

 

Annons

Dela (11)
TweetaLaddar