Hoppa till innehåll

Se ”The Goonies”-skådespelarna återförenas… i ett Zoom-möte

Filmen The Goonies
Lukas Nordén

”Goonies never say die!”

Steven Spielbergs The Goonies gick hem hos publiken när den släpptes 1985, och matinéfilmen är i dag en kultklassiker. Filmen, som handlar om en grupp barn på jakt efter en försvunnen skatt, var en tidigt start på skådespelarkarriärer för exempelvis Sean Astin och Josh Brolin, som senare medverkade i filmer som The Lord of the Rings-trilogin, Avengers: Infinity War och No Country For Old Men.

Efter att High School Musical och Parks and Recreation-gänget återförenats hemmasittandes i karantän var det äntligen dags för skådespelarensemblen i The Goonies att föras samman i äkta karantän-tappning – det vill säga via Zoom.

Frozen-röstskådespelaren Josh Gad nämnde först återföreningen på sin Youtubekanal i söndags, samtidigt som han gästades av originalskådespelaren Sean Astin. Under deras samtal citerar Astin sin Goonies-karaktär Mickeys kända ”Troy’s Bucket”-monolog innan Gad officiellt annonserade återföreningen som tog plats i går. Utöver Astin och Brolin dök The Goonies-medlemmarna Kerri Green (Andy), Corey Feldman (Mouth), Ke Huy Quan (Data), Martha Plimpton (Stef) och Jeff Cohen (Chunk), upp i återföreningen. Några som också anslöt var Joe Pantoliano (Francis Fratelli), manusförfattaren Chris Columbus, regissören Richard Donner, Steven Spielberg och Cyndi Lauper har skrivit filmens signaturmelodi The Goonies ’R’ Good Enough.

I samtalet rekonstruerade skådespelarna scener från filmen, och Columbus antydde skämtsamt att de förbättrats sedan inspelningen för 35 år sedan. De mindes också inspelningen genom att dela med sig av historier och bilder från ”bakom kulisserna”. Oundvikligt kom också frågan om en uppföljare upp, vilket Spielberg besvarade: ”Chris, Dick, Lauren och jag har haft många samtal om det. Varje år kom vi på en idé för en ny film, men vi insåg snabbt att idéerna inte höll”. Han fortsatte genom att säga att filmen höjde ribban så högt att de inte lyckades komma på tillräckligt bra idéer till en uppföljare. Spielberg avslutade med att säga: ”Tills vi kommer på en tillräckligt bra idé får folk titta på den här livestreamen, hundra gånger om!”

Rykten om en kommande uppföljare till The Goonies började florera i sociala medier när Sean Astin för fem år sen sa att det ”inte är en fråga om det kommer en uppföljare, utan när det kommer en uppföljare. Sen dess har det spekulerats, och nu har alltså Spielberg gett ett svar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.