Hoppa till innehåll

”Parks and Recreation” gör comeback i ett 30 minuter långt karantänavsnitt

Parks and recreation-casten.
Lukas Nordén

Zoom-möten att vänta i Pawnee när hela Parks-ensemblen återförenas i karantäntider.

Sista avsnittet av den kritikerhyllade serien Parks and Recreation sändes 24 februari 2015, men i ett välgörenhetssyfte kommer den hyllade tv-serien äntligen tillbaka till skärmarna 30 april på amerikanska tv-kanalen NBC. Avsnittet kommer skänka sina intäkter till ”Feeding America’s COVID-19 Response Fund”, som i sin tur erbjuder hjälp till livsmedelsbanker runtom USA.

Rollbesättningen har återigen samlats för att spela in ett avsnitt som utspelar sig i självkarantän – det vill säga i nutid. I avsnittet kommer man följa Lesli Knope, som spelas av Saturday Night Live-stjärnan Amy Poehler, när hon försöker hålla kontakt med sina vänner och arbetskollegor i den rådande coronapandemin. Utöver Amy Poehler kommer skådespelare som Rashida Jones, Chris Pratt, Aziz Ansari, Adam Scott, Rob Lowe, Aubrey Plaza, Jim O’Heir och Retta medverka i avsnittet. NBC har meddelat att man också kan förvänta sig några andra familjära ansikten, då gästskådespelare från serien kommer att medverka.

I en video som laddades upp på Twitter annonserade Amy Poehler avsnittet som kommer filmas från varje enskilda skådespelares hem, vilket också bidrar till en realistisk karantänkänsla. Se själv i videoklippet nedan.

Park and Recreations-skaparen Mike Schur har också uttalat sig om specialavsnittet: ”Som många andra letade vi efter sätt att hjälpa till och vi tänkte att återupplivandet av dessa karaktärer för en natt skulle kunna dra in lite pengar. Jag skickade ett hoppfullt email till castingen och alla hade svarat inom 45 minuter. Vårt gamla Park and Recreation-team har fixat ett extra 30 minuter långt avsnitt av livet i Pawnee och vi hoppas att alla kommer tycka om det, och donerar!”, säger han.

Det är för närvarande oklart om återföreningsavsnittet kommer att dyka upp hos någon av streamingjättarna framöver. För närvarande går det att se alla Parks-säsongerna på Viaplay.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.