Den här filmstudion ska byggas i rymden 2024

En bild på en rymdstation

Space Entertainment Enterprise ska ta filmskapandet (och influencers) ut i rymden.

Robin Åberg | Foto: Axiom  |  Publicerad 2022-01-20 20:23  |  Lästid: < 1 minuter

Det brittiska rymdmediaföretaget Space Entertainment Enterprise (SEE) har visat upp planer på världens och kanske universums (vem vet?) första filmstudio och sportarena i rymden. Företaget som även står som medproducenter till Tom Cruises kommande rymdfilm, som ska filmas i rymden, planerar att skicka upp nöjesmodulen i december 2024.

Modulen som går under namnet SEE-1 kommer docka på Axiomstationen, den internationella rymdstationens (ISS) kommersiella del. Axiomstationen är planerad att separeras från ISS 2028.

Modulen planeras vara värd åt filminspelningar, tv-, musik- och sportevenemang, såväl som för ”content creators” som kommer kunna skapa och sända innehåll från rymdstationen. Om några år kan vi alltså se fram emot rymdinfluencers.

Foto: Axiom

”SEE-1 är en fantastisk möjlighet för mänskligheten att röra sig in i en annan värld och starta ett nytt spännande kapitel i rymden. Det kommer att ge ett unikt och tillgängligt hem för obegränsade underhållningsmöjligheter i en lokal fullspäckad med innovativ infrastruktur som kommer släppa lös en ny värld av kreativitet”, säger SEEs grundare Elena och Dmitry Lesnevsky i ett uttalande.

Modulen byggs av Axiom, som även avser skicka upp Tom Cruise (vem annars?) och regissören Doug Liman till ISS för att spela in den andra filmen som filmats i rymden. Kapplöpningen om att göra den första filmen som filmats i rymden vanns denna gång av ryssarna med en film som går under arbetstiteln Utmaningen och som väntas ha premiär senare i år.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-01-20 20:23