Hoppa till innehåll

Nu ska tydligen Tom Cruise skjutas upp i rymden för att spela in en film

Tom Cruise i filmen Oblivion
Jonas Fiskáare

Som alltid är det ”risky business” när Tom Cruise är i farten.

Få höjer nog på ögonbrynen till påståendet att Tom Cruise är en skådespelare som gillar att ta risker. Som många nog redan känner till utför alla sina stunts själv, även om han riskerar att skada sig, som den gången när han bröt vristen under inspelningen av Mission: Impossible Fallout. Nu har han tagit sig an ett ännu mer riskfyllt uppdrag: han ska nämligen bli den förste skådisen att spela in en film i rymden.

Nyheten släpptes sent under gårdagen på NASA-administratören Jim Bridenstines Twitter-konto. I tweeten skriver Bridenstine att:

”NASA ser mycket fram mot att jobba tillsammans med Tom Cruise med en film ombord på @Space_Station! Populärkulturen behövs för att inspirera nya generationer av ingenjörer och forskare för att NASA:s ambitiösa planer ska bli verklighet.”

https://twitter.com/JimBridenstine/status/1257752395750289409?s=20

Vad filmen kommer handla om vet vi ännu inte, men att det rör sig om en actionrulle är väl knappast en högoddsare. För vem skulle bemöda sig att skjutas upp i rymden för en romantisk komedis skull? Spekulationerna om projektet har pågått under en tid. Bland annat har det florerat rykten om att även Teslagrundaren Elon Musks företag SpaceX ska vara involverade på något sätt. Exakt vad deras inblandning är framgår dock inte.

Frågetecknen är många kring denna filmnyhet och svaren lär vi bli varse längs vägen. Vad vi åtminstone vet är att det här blir en film som kommer att gå till historien – som den första att spelas in i rymden.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.