Semla på flaska – nu finns semmelsoda att köpa

Efter Nachosemlan, ölsemlan och semmelwrapen är kan du nu dricka din semla. Soda Nation har skapat en läsk bryggd på mandlar och kardemumma i en gräddig cream soda.

Rebecca Wictor  |  Publicerad 2018-01-31 10:17  |  Lästid: < 1 minut

När det kommer till semlan har fantasin inget tak. Många olika varianter har skapats genom året men nu tar alltså semlan en helt ny form. Den blir flytande.

Relaterat: Semmelexperten om kopiorna: ”Det är inga semlor i mina ögon. Kalla det inte semla!”

Läskproducenten Soda Nation har tillsammans med stadsdelen Hornstull i Stockholm tagit fram denna dryck. Den är bryggd på mandlar och kardemumma och en gräddig cream soda gör läsken tjockare i konsistensen för att ge känslan av den fluffiga grädden i semlan.

– Man dricker den rätt upp och ned precis som den är. Men för den som är galen i semlor rekommenderar vi att man dricker den tillsammans med sin semla för att få en hundraprocentig semmelfika, säger Sara Falkevik, marknadsansvarig.

Hornstulls Semmelsoda finns endast att köpa på Soda Nation i Hornstull och säljs från och med den 1 februari 2018 och kommer att kosta 30 kronor. Etiketten är framtagen av illustratören och läskambassadören Marc Strömberg.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-31 16:39