Annons

Semla på flaska – nu finns semmelsoda att köpa

Efter Nachosemlan, ölsemlan och semmelwrapen är kan du nu dricka din semla. Soda Nation har skapat en läsk bryggd på mandlar och kardemumma i en gräddig cream soda.

Rebecca Wictor
Semla på flaska – nu finns semmelsoda att köpa

När det kommer till semlan har fantasin inget tak. Många olika varianter har skapats genom året men nu tar alltså semlan en helt ny form. Den blir flytande.

Relaterat: Semmelexperten om kopiorna: ”Det är inga semlor i mina ögon. Kalla det inte semla!”

Läskproducenten Soda Nation har tillsammans med stadsdelen Hornstull i Stockholm tagit fram denna dryck. Den är bryggd på mandlar och kardemumma och en gräddig cream soda gör läsken tjockare i konsistensen för att ge känslan av den fluffiga grädden i semlan.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– Man dricker den rätt upp och ned precis som den är. Men för den som är galen i semlor rekommenderar vi att man dricker den tillsammans med sin semla för att få en hundraprocentig semmelfika, säger Sara Falkevik, marknadsansvarig.

Hornstulls Semmelsoda finns endast att köpa på Soda Nation i Hornstull och säljs från och med den 1 februari 2018 och kommer att kosta 30 kronor. Etiketten är framtagen av illustratören och läskambassadören Marc Strömberg.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Annons

Dela (313)
Tweeta

Annons


Laddar