Sex skolor som suger

Plugget är värst på vita duken. Café listar skolorna i filmhistorien som du ska vara glad att du slapp. * * * Minns du Göran, din skogstokige fysiklärare? Kommer du ihåg hur du fick gå omvägar för att undvika att bli inknuffad skåpen av tuffingarna Robban och Valle? Kanske längtade du bara bort från plugget […]

Publicerad 2013-10-21 14:30  | Lästid: 3 minuter | Johan Hurtig

Plugget är värst på vita duken. Café listar skolorna i filmhistorien som du ska vara glad att du slapp.

* * *

Minns du Göran, din skogstokige fysiklärare? Kommer du ihåg hur du fick gå omvägar för att undvika att bli inknuffad skåpen av tuffingarna Robban och Valle? Kanske längtade du bara bort från plugget där ingen fattade någonting?

Oavsett vilket var du lyckligt lottad, i alla fall jämfört med skolorna på denna lista. Varsågod, sex fiktiva skolor som är sköna att ha sluppit.

 

Ewen High School
Carrie (1976)

Okej, din skolbal kanske inte går till historien som tidernas häftigaste, men se det så här: Det var i alla fall inget grisblod inblandat, och ni slapp bli inlåsta och uppeldade. En bal där inte alla dör är en bra bal, får man väl ändå tycka.

 

Reseda High School
Karate kid (1984)

”Låt mig se om jag förstår dig rätt. Jag är nyinflyttad och cyklade lite bredvid skolans sötaste tjej på min BMX – och nu är ni fem personer här utklädda till någon sorts ninjaskelett och ska sparka ihjäl mig?”

 

Shermer High School
The breakfast club (1985)

Dels är det detta med kvarsittning en hel jäkla lördag – vad hände med en timme på måndagseftermiddagen? Och dels är det något obehagligt med en skola där lille Emilio Estevez kan ta platsen som tuff jock-kille.

 

Forks High School
Twilight (2008)

”Vad är det där för anemiska enstöringar i hörnet av skolmatsalen? Jaha, vampyrer! Jag tyckte du sa vampyrer. VA? SA DU DET!? AAAAAHHH” (Blir uppäten.)

 

Woodsboro High School
Scream (1996)

Nej, jag säger inte att det var KUL när de gjorde kalsongryck och hängde upp dig på en krok i omklädningsrummet, eller att det inte var synd om dig när du hamnade underst i en böghög för tredje dagen i rad. Jag menar bara att hellre det än att dina klasskompisar visar sig vara seriemördare med en hangup på skräckfilmstrivia.

 

Åmåls högstadieskola
Fucking Åmål (1998)

Tråkig liten skola i en tråkig liten stad. Ingen fattar någonting, skolans snyggaste kille heter Johan, snusar och har hookad keps. Man vill bara dra. Så jävla deppigt. Eller vänta nu, råkade vi precis beskriva varenda högstadieskola i hela Sverige?

Johan Hurtig

Dela på Facebook
Tweeta