Hoppa till innehåll

Sigge Eklund om sina komplex: ”Man har ju alltid något som man hatar”

Johan Forsberg

Sigge Eklund om sakerna med sitt eget utseende han stört sig på genom åren.

Veckans avsnitt av Fördomspodden gästas av Sigge Eklund och i avsnittet kommer samtalet bland annat in på hans självhat och hur det har vandrat från håret via vikten till näsan.

Emils första fördom:

Du skulle inte byta ditt hår mot något annat hår i världen.

– Det är lustigt att du säger det, för jag har tänkt på att det här självhatet vandrar runt hela tiden. Man snackar ofta om att summan av lasterna är konstant. Du vet, jag slutade snusa nu och då har jag istället börjat dricka en massa Red Bull. Länge var håret det jag hatade med mitt utseende, för att det inte gick att få fason på helt enkelt. Jag tror att alla har en sån grej. Jag hade kort hår och då hatade jag att jag inte kunde få fason på det. Använde jag hårspray eller vax så blev det bara kladdigt och äckligt. Men då flyttades fokuset eller självkritiken kring utseendet från håret till näsan. Och så där har det pågått, säger Sigge Eklund.

Näsan alltså?

– Ja alltså jag skiter i det nu, för sedan flyttades det till viktpendlande. Man har ju alltid något som man hatar med sitt eget utseende. Det finns ju en märklig vinkel på näsan som jag länge hatade, säger Sigge Eklund.

Emils andra fördom:

När de smink-kakiga modevisningsbilderna på dig och Alex plötsligt dyker upp i flödet gör du samma uppstötnings-grimas som Jim Carreys karaktär i Liar Liar gör när han kallar vittnet Kenneth Falk. 

– Ja, vad fan är det med de där bilderna. De är de sjukaste jag har sett. Den där hårda sminkningen är gjord för att man ska se bilderna på fem meters håll på catwalken. När man ser dem i närbild så ser det ut som det sjukaste jag har sett. Alla kan ju relatera till det här, de absolut fulaste bilderna på en själv får en att omvärdera hela sitt värde som människa. De gör ju mycket större sår i en än vad de vackra bilderna stärker en, säger Sigge Eklund.

Önskar du att de inte fanns?

– Jag skulle kunna betala en betydelsefull summa pengar för att radera dem från jordens yta, säger Sigge Eklund.

Alex Schulman och Sigge Eklund tillsammans under Daisy Grace modevisning.

Veckans avsnitt av Fördomspodden finns ute nu – du hittar den här eller hos Acast och andra ställen där poddar finns.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.