Annons
Annons

Sko eller strumpa?

Patrik Hedlund

Trenden med lättare löpskor fortsätter. Och nu går Under Armour längre än de flesta och lanserar ett par som enligt uppgift ska kännas som strumpor – och som är utvecklade med hjälp av en BH-fabrik!

Annons

Ja, du läste rätt. När NASA skulle sätta den första människan på månen sökte man efter företag med djup kunskap om människans anatomi – allt för att skapa en rymddräkt med den optimala passformen. Och de anlitade till slut BH-tillverkaren Playtex.

Gilla Cafe.se på Facebook

Inspirerade av det vände sig den amerikanska sportklädestillverkaren Under Armour till en BH-fabrik när man ville utveckla sin alldeles första lättviktssko.

I linje med den löptrend som hållit i sig i ett par år nu – där allt fler börjar löpa på främre delen av foten och således inte behöver någon vidare dämpning i skorna – lanserar de nu ett par tunna lättviktare (170 gram) som ska ge en ”renare löpupplevelse”.

Genom bland annat en helt sömlös hälkonstruktion ska SpeedForm, som skorna heter, också ge en precisare passform – ungefär som en strumpa, om man ska tro pressreleasen.

Skorna kostar 1 299 kronor och kommer i  höst att lanseras i en rad färgställningar.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar