Smarta skyddet för din mustasch gör livet så mycket bättre

Tobias Skagerström  |  Publicerad 2015-11-05 15:06  |  Lästid: 3 minuter
stasche

Odd Company är ett svenskt företag som har kommit på ”The Stache Shield” och skyddet har flera olika funktioner – bland annat kan du sätta det i ett glas, spänna det runt huvudet eller bara ha det som ett vanligt halsband. Allt för att du ska se så snygg ut som möjligt och skydda din mustasch.

Projektet går under orden ”One small step for men. One giant leap for bearded men.” och ska enligt tillverkarna själva lösa flera olika problem du kan få genom att inte skydda mustaschen. Om du använder ”The Stache Shield” ska du inte längre behöva dyka upp för sent till jobbet efter ett maraton vid tvättstället –  eller behöva dricka öl från ett sugrör.

Bakom ”The Stache Shield” ligger tre vänner från Sverige och just nu pågår en kickstarter-kampanj för att samla in pengar till projektet. Att köpa ett skydd för din mustasch kostar drygt 150 kronor och 10 procent går till ”the Movember Foundation”.

Hur kom ni på idén?

– Adams farfar Karto, 87, som haft mustasch sedan 1945 visade oss ett gammalt mustaschskydd från 1800-talet som han köpt på loppis någon gång på 50-talet. En riktigt rolig produkt som hette Kaiser Mustache Trainer. Vi började leta upp liknande produkter och insåg att det fanns en uppsjö av mustaschprodukter som var över 150 år gamla och hade glömts bort. Vi bestämde oss för att göra ett multifunktionellt mustaschskydd för den moderna mannen, säger Eric Calderon, en av grundarna.

Vad är värst att få i mustaschen?

– Det skulle nog vara kaviar. Den på tub alltså. Testa och ät en äggmacka med Kalles på utan att få världens mest stinkande mustasch. Det går inte, säger han.

Funkar den då?

– Den funkar strålande! Den är justerbar och passar lika bra på små kaffekoppar och stora ölglas som på de flesta överläpparna. Den håller helt enkelt vätska och mat borta från mustaschen och håller den torr. När du inte använder den så kan du bära den runt halsen, eller tygpåsen du får med.

stacheshield_shieldandbag

Mustaschbeskyddaren kommer i en liten påse och ett rep att hänga den i. 

shield

Titta vad glad killen är med ett skydd.

stacheshield_smoothie01

Den kan läggas på ett glas smoothie för att hindra kladd.

stacheshield_beer_eric

Eller läggas på en skummig öl.

stacheshield_necklace

Och så klart funka som halsband.

… men det finns faktiskt ännu ett användningsområde:

stacheshield_xxx2

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-31 11:29