Hoppa till innehåll

Snart kan du köpa Seinfelds lägenhet – som Lego

Jerr och Seinfeld och George Costanza framför en legolåda
Robin Åberg

I dagarna var det 32 år sedan första avsnittet av den klassiska humorserien Seinfeld sändes. För att fira detta udda jubileum släpper Lego Ideas Jerry Seinfelds lägenhet som Lego-byggsats, komplett med pretzels och Festivus-påle.

Sommaren 1989 sändes det första avsnittet av serien om ingenting, vi snackar såklart om Seinfeld. Nu 23 år sedan sista avsnittet släpptes lever serien vidare genom repriser på sexan och ett ständigt vevande av anekdoter och citat som ”These Pretzels are making me thirsty!”.

På tal om pretzels, den detaljen är bara en av alla referens-godbitar från serien som kommer med den nya Seinfeld-legolådan. Lådan innehåller 1326 delar som byggs ihop till en detaljerad legoversion av Jerrys lägenhet komplett med rekvisita som en festivus-påle, en ostadig AC i fönstret och massvis med flingpaket. Även den lilla stand-up-scenen där Jerry inleder många av avsnitten följer med boxen.

Självklart återfinns de fyra huvudkaraktärerna Jerry, George, Elaine och Kramer men även Jerrys nemesis, brevbärare och granne Newman får hänga med som objuden gäst.

Boxen görs av Lego Ideas, ett projekt dit vem som helst kan skicka in idéer på nya kreationer. Får idén sedan över tio tusen röster finns det stor chans att Lego börjar producera den. Just Seinfeld-lådan designades av australiensaren och Seinfeld-fanet Brent Waller som, eftersom han kläckte idén, även får ta del av kakan från försäljningen.

Seinfeld-lådan släpps till Legos VIP-medlemmar den 21 juli och kostar 999 kr. De som inte är med i den exklusiva klubben får vänta tills den 1 augusti då boxen släpps till allmänheten. Läs mer här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.