Annons

Jerry Seinfeld öppnar upp för en ”Seinfeld”-återförening i ny intervju

När komikern Jerry Seinfeld besökte DeGeneres talkshow fick hon ur honom att en återförening av Seinfeld inte längre är en omöjlighet.

David Johansson
Jerry Seinfeld öppnar upp för en

Få amerikanska talkshow-värdar har samma förmåga att få sina gäster att slappna av och känna sig som hemma som Ellen DeGeneres. Huruvida det var på grund av DeGeneres förmåga att ställa pressande frågor, och få svar på dem, eller om Jerry Seinfeld bara inte bryr sig längre, så fick talkshow-värden i alla fall ur komikern att en Seinfeld-återförening är möjlig. Jerry Seinfeld var mer positiv, om än blasé, än när han fått frågan tidigare, när DeGeneres till slut klämde ur sig frågan alla väntat på:

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

”Jerry, tror du att en återförening med Seinfeld kommer hända?”

”Det är möjligt,” svarade han med påtagligt ointresse samtidigt som publiken slet sitt hår i extas. ”De gillar idén,” sa Seinfeld och pekade mot den vilda publiken.

Sedan Seinfeld sände sitt sista avsnitt i USA den 14 maj 1998 har Jerry Seinfeld, tillsammans med många andra som jobbat med serien, fått frågan om en återförening någonsin kommer bli verklighet. Tidigare har Seinfeld svarat blankt nej, och ställt sig frågande till idén, som han uppenbarligen uppfattat som onödig.

När Jerry Seinfeld blev intervjuad av Nischelle Turner för Entertainment Tonight förra året, och fick samma fråga som Ellen DeGeneres ställde, svarade han helt sonika, ”Varför? Det kan ju vara en fin tanke att fortsätta älska det som det är, istället för att gå in och mixtra med någonting som gick ganska bra.”

Seinfeld visades under nio säsonger och definierade en ny typ av humor under större delen av 90-talet. Situationskomedin blev känd som ”the show about nothing”, just eftersom den inte handlar om någonting annat än fyra vänner i New York som finner sig själva i den ena bisarra situationen efter den andra. Serien skapades och skrevs till stor del av ståuppkomikerna Jerry Seinfeld och Larry David – den sistnämnda fick efter Seinfelds finalavsnitt en egen, mycket egendomlig och genial serie på HBO, Curb Your Enthusiasm.

Serien startade som en mockumentär David gjorde tillsammans med Jeff Garlin, som sedermera spelade Davids moraliskt depraverade agent Jeff Greene. I serien spelar Larry David och de flesta gästskådespelarna skruvade versioner av sig själva. Jerry Seinfeld, Jason Alexander (George i Seinfeld) och Julia Louis-Dreyfus (Elaine i Seinfeld) har haft återkommande gästroller under serien, som hösten 2017 visade sin nionde säsong efter att David haft ett uppehåll från serien på sex (!) år.

I den sjunde säsongen av Curb Your Enthusiasm blev det faktiskt en Seinfeld-återförening. Även om det aldrig var på riktigt var det kittlande att se Seinfeld-gänget samlat igen.

Samtidigt återkommer frågan, är ingenting heligt längre?

Curb Your Enthusiasms samtliga nio säsonger streamas på HBO Nordic.

Annons

Dela (67)
Tweeta

Annons


Laddar