Sonos släpper specialdesignad högtalare med Beastie Boys

Är det här årets julklapp till design- och ljudnörden?

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-10-23 16:50  |  Lästid: 2 minuter

Trådlöst-ljud-i-hela-hemmet-jätten Sonos hyllar hiphop-pionjärerna Beastie Boys med ett nytt samarbete i form av en specialdesignad Sonos Play:5 utformad av den San Francisco-baserade gatukonstnären Barry McGee.

30 oktober släpper Beastie Boys sin bok ”Beastie Boys Book”.
30 oktober släpper Beastie Boys sin bok ”Beastie Boys Book”.

I samband med utgivningen av den revolutionerade hiphop-gruppens bok Beastie Boys Book passar Sonos på att samarbeta med de kvarlevande medlemmarna Adam ”Ad-Rock” Horovitz, Micheal ”Mike D” Diamond. Enligt egen utsago för att ”hylla den kreativa förmågan hos den innovativa trion från New York”. Sonos globala musikchef Brian Beck hävdar också att man är stora fans av hiphop-trion och att den första låten som någonsin spelades högt på en Sonos-högtalare var No Sleep Til Brooklyn.

Beastie Boys under inspelningen av videon till "Intergalactic”.
Beastie Boys under inspelningen av videon till “Intergalactic”.

Sono Play:5-högtalaren med Beastie Boys släpps i en mycket begränsad upplaga och är – om vi får lägga till in ett subjektivt omdömde – riktigt, riktigt snygg.

2012 dog Beastie Boys-medlemmen Adam ”MCA” Yauch i spottkörtelcancer. Alla intäkter från Sonos och Beastie boys-samarbetet kommer därför att doneras till välgörenhetsorganisationerna Peace Sisters och Little Kids Rock genom Adam Yauch Foundation, tillsammans med en större donation av produkter.

Högtalaren går loss på 5 799 kr och finns tillgänglig från och med december på sonos.com och hos utvalda återförsäljare.

Sonos släpper sin högtalare Play:5 i limiterad upplaga tillsammans med Beastie Boys.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:50