Två nya Sons of Anarchy-serier – om Jax Tellers familj

Seriens skapare, Kurt Sutter, verkar inte nöjd med en spinoff – nu vill han göra en föregångare och en uppföljare också.

Joel Linde  |  Publicerad 2018-02-13 16:13  |  Lästid: 2 minuter

Alla Sons of Anarchy-fans jublade högt när det stod klart att serien får en spinoff som ska följa det rivaliserande mc-gänget Mayans. Men tro inte att knuttarna tar slut där – i Tom Arnolds podcast 100% Honest presenterar skaparen Kurt Sutter planer på ytterligare två relaterade serier.

”Jag tänker mig Sons som fyra kapitel. Om Sons var det första kapitlet så ser jag Mayans som det andra. (Den nya serien är) i dag, det är alltså efter Jax Tellers död”, säger han.

Det tredje kapitlet skulle bli en föregångare, som skulle visa hur Jax pappa kom hem från Vietnam och hjälpte till att starta mc-klubben.

Foto: FX

The First Nine – den skulle börja i Vietnam med John Teller och Piney Winston och den skulle handla om när de kommer tillbaka till USA. Det optimala vore att en ny medlem ansluter i varje avsnitt, men sen avsluta det i slutet av allt det, så att kanske Gemma är där då men att det är innan Jax är född.”

Foto: FX. Gemma och John ”JT” Teller.

Sedan kommer uppföljaren, som skulle ta vid precis vid den händelserika dagen i seriens sista säsong.

”Vi ska visa vad som hände den där sista dagen, vad som utspelade sig kring vilka han dödade och vilken påverkan och kanske följder det kan ha fått i norra Kalifornien. Så det kommer inte ha en direkt påverkan på Mayans men vi refererar till det i första avsnittet så att vi kan visa vad som händer”, säger han.

”Det kan vara så att en serie av händelser tar oss vidare in i framtiden, som kanske peggar upp för Jax söner att få reda på vem deras pappa var och så vidare.”

Föregångaren och uppföljaren är inte spikade, men med tanke på hur tv-studion har lovordat Kurt Sutter tidigare känns det – förutsatt att Mayans MC inte floppar helt – som att de kan bli verklighet. Det är åtminstone Sutters önskan.

”Det skulle vara min drömkvartet”, säger han.

Du har väl inte missat den första titten på kommande Mayans MC?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-13 16:39