Sonys Playstation-klocka är alla gamers våta dröm – och jättebillig

Playstation ett som klocka.

En klockren hyllning till teknikjättens Sonys första kultförklarade tv-spelskonsol.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-09-24 16:55  |  Lästid: 2 minuter

Retrogaming och diverse annan tillsynes antik dataestetik, från vad vi numera kan kalla tv-spelens stenålder, har länge varit på innetapeten när det kommer till mode som anspelar på tv-spel. Inom mode ser vi fortfarande förlegad datorgrafik på t-shirts i var och vartannat hörn – och det verkar heller inte vara en trend på väg att avta.

Tidigare i år lanserade bland annat Uniqlo en kollektion som en hyllning till Super Mario, och den som inte tröttnat på modemässiga flirtandet med gaming blir nog glad av vad teknikjätten Sonys nya klocksläpp.

Nu kan tv-spelsnostalgiker äntligen dra på en Playstation-klocka runt handleden som, förutom tiden, även visar hur tv-spelskonsoler designades för nästan 25 år sedan. Sonys nya Playstation Watch är nämligen en utseendemässigt miniatyrformad klocka som tagits fram efter Sonys första konsol – Playstation 1.

Det lekfulla armbandsuret är tillverkat av grå silikon och har tre knappar som styrs av en bakgrundsbelyst display som visar tiden i typiskt retro-typsnitt. Knapparna har även åtkomst till tre olika visningslägen som anger tid, datum och sekunder. Simpelt, snyggt och inte minst nostalgiskt.

Playstation 1-klocka

Sonys Playstation Watch finns att beställa hos Adlibris och andra återförsäljare från 249 kronor.

Artikeln publicerades först på King.

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar via Apprl. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

SE OCKSÅ: 7 nya tv-serier att se fram emot i höst

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-09-25 15:32