Hoppa till innehåll

Spana in Alexander Skarsgård i den nya maffiga trailern till ”Godzilla vs. Kong”

King vs Kong

Svenske stjärnan intar rollen som geolog i vad som ser ut att bli den galnaste actionfilmen på länge.

Filmvärlden har bjudit på ett flertal storslagna dueller men ingen större än denna, åtminstone storleksmässigt. I trailern till kommande storfilmen Godzilla vs. Kong får vi ett första smakprov på hur det kan se ut när två av filmvärldens mest rutinerade monster möts i en kamp som kan avgöra hela världens öde. I den ena ringhörnan står jätteapan King Kong som gjorde debut på den vita duken redan 1933 och bara vuxit i storlek sedan dess. För motståndet står Godzilla, monsterödlan som själv satt biopubliken i skräck sedan 1954. En legendarernas kamp om man så vill, och det ser minst sagt maffigt ut i trailern när Kong får in en rejäl högerkrok på den uråldriga skräcködlan.

De animerade jättemonstren Godzilla och King Kong är inte filmens enda stjärnor. Alexander Skarsgård spelar rollen som Nathan Lind, en geolog som på något sätt hamnar mitt i korselden mellan Godzilla och Kong. Vid sin sida har han bland annat Millie Bobby Brown (Eleven i Stranger Things), som även var med i Godzilla II: King of the Monsters. Tillsammans försöker de ta reda på vad det är som får monstren att gå bärsärk, samtidigt som de måste undvika att krossas av fallande höghus, raketeld och andra faror som följer i spåren efter giganternas kamp. Filmen regisseras av Adam Wingard, mest känd för actionskräckfilmen You’re Next och thrillern The Guest.

Alexander Skarsgård spelar geolog i kommande storfilmen ”Godzilla vs. Kong”.

Godzilla vs. Kong har premiär den 26 mars på amerikanska biografer och på HBO Max, streamingtjänsten som väntas komma till Sverige under andra halvan av 2021. Något svenskt premiärdatum finns ännu inte och besked i den frågan lär nog vänta på sig tills biograferna åter kan slå upp sina portar. Fram till dess får vi nöja oss med den maxade trailern.

Se trailern till ”Godzilla vs. Kong” här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.