Spana in trailern till filmen om Amy Winehouse

Amy winehouse

Baserat på verkliga händelser följer Back to Black sångaren genom hårda prövningar och stora triumfer.

Robin Åberg | Foto: Getty images.  |  Publicerad 2024-01-12 12:20  |  Lästid: < 1 minuter

De senaste åren har vi (orimligt) högt räknat fått en biopic om dagen, om allt ifrån Elvis Presley till mannen som programmerade kortkommandot Alt+Shift+= till Excel. Skämt åsido, har vi både färgstarka och mindre färgstarka typer fått sina livsöden dramatiserade för att kunna dra in lätta pengar till en krisande filmindustri.

Med detta som bakgrund är det därför smått oförståeligt att det dröjt till nu innan Amy Winehouse förärats med en rulle. I Back to Black kommer publiken få följa den karismatiske, och för tidigt bortgångne, brittiska sångarens fartfyllda Londonliv och snabba resa till poptoppen.

Spana in trailern till Back to Black:

Filmen som väntas ha premiär 12 april regisseras av Sam Taylor-Johnson som tidigare regisserat Nowhere Boy (biopic om John Lennon) och första Fifty Shades of Grey-filmen. Rollen som Winehouse spelas av Marisa Abela som även står för sången i de låtar som är med i filmen.

Nu är första trailern släppt och där kan du se Abela säga de magiska orden ”jag skriver låtar för att…för att jag inte vet vad jag skulle göra annars”. Vad det verkar kommer vi även få se huvudkaraktären möta motgångar, motbevisa tvivlare och göra succé.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-01-12 12:25