Annons

Valve-grundaren: Hoppet lever för filmen i Half-Lifes universum

Filmen baserat på det omåttligt populära spelet Half-Life annonserades 2013. Nyligen fick evighetsprojektet äntligen en ny utveckling.

Jakob Adolfsson
Valve-grundaren: Hoppet lever för filmen i Half-Lifes universum

redditlife

Samtliga nyheter om Half-Life-filmen har hållit sig relativt dolda. Med andra ord kan det vara värt att ha koll på forum och kanaler, till exempel Reddit, där människorna bakom frekvent håller huserar. Foto: Reddit/Valve Entertainment.

Annons

Alla har säkert en tv-serie eller spelserie som bara försvann.

De som älskar science fiction-spelserien Half-Life bör nog acceptera det de redan vet – Half-Life 3 kommer aldrig att komma.

Gilla Cafe.se på Facebook

Däremot verkar det som att Half-Life-filmen fortfarande lever. Nyligen var Gabe Newell, medgrundare av Valve (företaget bakom spelet), med i en frågestund på nätforumet Reddit. Där fick han flera frågor om filmen och bekräftade att hoppet lever.

Med sig i projektet har de produktionsbolaget Bad Robot. De har tidigare varit med i science fiction-projekt som Star Wars: The Force Awakens och Star Trek. Med andra ord känns de som rätt människor för att tackla Half-Life.

Parallellt med Half-Life arbetas det med en film på Portal-spelen från samma företag. Portal har i likhet med spel som Counter-strike växt fram från det unika koncept som är Half-Life-universumet.

J.J. Abrams som bekräftade projektet 2013 är listad som producent. Även om det var tre år sedan har det ändå skett uppdateringar i det tysta. Abrams sa senast 2016 att filmen har manusförfattare och att de arbetar med göra klart storyn.

2008 hade det sålts drygt 20 miljoner spel sedan Half-Life släpptes 1998. GameRankings som ägs av CBS Interactive och samlar spelaropinion listar varje års bästa spel. Där placeras Half-Life 2 på plats nummer 17 över världens bästa spel någonsin.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar