Annons

Verklighetens Star Wars-platser där man spelade in nya filmen

Från bergiga kustområden till spegelblanka öknar –här är några av de mest spektakulära inspelningsplatserna för nya Star Wars-filmen.

Marlon Appelgren
Foto: IBL
Verklighetens Star Wars-platser där man spelade in nya filmen

Den här veckan har så äntligen superfilmen Star Wars: The Last Jedi gått upp på världens alla biografer – något som varit näst intill omöjligt att missa. Produktionen bakom den nionde Star Wars-filmen har likt tidigare år endast nöjt sig med de allra mest bombastiska naturområdena för att göra filmens miljöer så äkta och rymdlika som möjligt. Här är några av de mest spektakulära platserna som filmen spelades in på.

Här är platserna där Star Wars: The Last Jedi spelades in

County Donegal, Irland

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Flera scener i filmen har spelats in på Irlands stormiga kustområden som på många sätt påminner om en annan planet än vår egen. County Dogal är en av inspelningsplatserna från filmen som verkligen visar på en brutal miljö, en plats där det inte skulle känns helt omöjligt för en människa att bara blåsa bort och försvinna bland vågorna.

Salar de Uyuni, Bolivia

Det spektakulära saltöken-området i södra Bolivia ses på många håll som en av de mest unika och annorlunda platserna i världen. Med mark lika blank som en spegel är det en optimal plats för att spela in scener som ska likna något utomjordiskt, som den ovan.

Dubrovnik, Kroatien

Kroatiens vackra kustpärla Dubrovnik har inte bara varit inspelningsfavoriten och huvudstaden Kings Landing i Game of Thrones – även i den senaste Star Wars-filmen har den gamla staden använts som inspelningsplats. Denna gång för att illustrera casinoplaneten Canto Bight. Även om Dubrovnik är rejält omgjord och animerad i filmen går det ändå att skymta konturerna från stadens ikoniska hustak och det närbelägna havet.

Skelling Michael, Irland

Skelling Michael är belägen en mil utanför Irlands sydvästra kust och går att se i flera scener i trailern till Star Wars: The Last Jedi. Platsen användes även i den tidigare filmen Star Wars: The Force Awakens, då som det isolerade gömställe som Luke Skywalker höll till på i sin ensamhet.

Nu när du sett dessa platser är det kanske dags för en riktig Star Wars-semester! Bara att sätta igång och packa väskorna!

Har du koll på den kronologiska ordningen i Star Wars-filmerna i förhållande till när de kom ut? Testa din kunskap här!

Annons

Dela (13)
Tweeta

Annons


Laddar