Hoppa till innehåll

Steg-för-steg-guide till full manspread

Det är lätt att sära på benen, men det är inte alla som behärskar en full manspread. En sån där som kortsluter alla tankar i rummet. Det är nämligen omöjligt att RÅKA göra en full manspread. Om du verkligen vill markera att du inte tillhör samtiden måste du kanalisera tusen år av patriarkal energi genom underkroppen. Och det kräver övning. Här är … Continued

anrell

Det är lätt att sära på benen, men det är inte alla som behärskar en full manspread. En sån där som kortsluter alla tankar i rummet. Det är nämligen omöjligt att RÅKA göra en full manspread. Om du verkligen vill markera att du inte tillhör samtiden måste du kanalisera tusen år av patriarkal energi genom underkroppen. Och det kräver övning. Här är en steg-för-steg-guide.

1) Hitta din inre Steven Seagal. Det här kan låta flummigt men du måste börja med den mentala biten. Om du inte hittar din inre Steven Seagal blir det aldrig rätt på utsidan. Betrakta det som ett slags wax on/wax off-arbete. Studera gärna den här bilden från begynnelsen av SVT-profilen Chris Härenstams (ännu pågående) Steven Seagal-fas. Notera tålamodet, benen är inte ens med än.

harenstam

2) Skjut fram könet. Den här biten kan se slumpartad ut för ett otränat öga men det optimala läget är 35° lutning i linjen som formuleras av första till tredje ländkotan. Lutningen ska inte överskrida 42° för där någonstans börjar överkroppen tappa härskarteknisk höjd. Och minimal lutning är 30°, här illustrerat av en lätt understyrd Mathias Lühr, Expressen.

luhr

3) Skym inte sikten. På vägen mot full manspread kan man inte, som Mathias Lühr (ovan), låta skjorttyg och annat vara i vägen för könet. Låt oss studera ett måhända övertydligt exempel på en skymd (och överstyrd) manspread från kulturjournalisten Eric Schüldt (som ej heller hittat sin inre Steven Seagal – kulturpaneler är i regel hopplösa för den som söker manspreadinspiration).

schuldt

4) Formgjut. Bär en följsam byxa och – det här är viktigt! – hasa dig framåt från en tillbakaskjuten grundposition så att tyget sträcks och omfamnar könet. Det kan göra lite ont men en full manspread ska i stort sett inte hemlighålla mer än könets pigment. I exemplet nedan har John Chrispinsson valt ett lite för styvt fabrikat och får således mer av en suggestiv snäcka.

chrispinsson

5) Utnyttja ytorna. Här är det kanske naturligt att vi ser de starkaste manspreadsen i just sportpanelerna. Sportjournalister ägnar lejonparten av sin vakna tid åt att berätta för yrkestränare att deras lag måste utnyttja kanterna och begriper rimligen vikten av detta i sin egen strävan efter full manspread.

anrell2

6) Go full manspread. När alla detaljer sitter i ryggraden är du rustad att manspreada som eliten, men kom ihåg att du inte har deras härskartekniska grundtrygghet. Du kan inte kasta dig ut i en tv-panel och sikta på Daniel Nannskogs 141° grader från VM i Brasilien 2014 (den största manspread som uppmätts i en tv-soffa), det är bara farligt. Hitta en full manspread som passar dig.

nannskog

Uppdatering: Nannskogs manspread-rekord utmanas av Zlatan Ibrahimovic och Patrik Sjöberg – läs mer här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.