Stellan Skarsgård spelar rymdskurk i storfilm – så här tror TVdags att han kommer se ut

Stellan Skarsgård har fått rollen som den kaloriglada rymdskurken Vladimir Harkonnen i Denis Villeneuves filmatisering av sci-fi-klassikern ”Dune”.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-01-10 13:42  |  Lästid: 2 minuter

Casten i storregissören Denis Villeneuves (Blade Runner 2049, Arrival) kommande filmatisering av Frank Herberts sci-fi-klassiker från 60-talet Dune får en verkligen att höja på de berömda ögonbrynen. Eller vad sägs om följande rollbesättning?

Timothée Chalamet (Call Me By Your Name)

Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Rogue Nation)

Dave Bautista (Guardians of the Galaxy)

... och Stellan Skarsgård (hur många toppfilmer som helst)

Stellan Skarsgård ska spela den megaonda skurken med det sovjetisk-finska namnet Vladimir Harkonnen – en skurkig medelålders man som är så kraftig att han måste ha en svävaranordning under fötterna för att ha möjlighet att fysiskt röra sig framåt. I David Lynchs kritiserade filmatiseringen från 1984 såg Kenneth McMillans kaloripositiva rymdskurk ut så här:

Och med riklig make up så här:

Kenneth McMillan som Vladimir Harkonnen i David Lynch filmatisering av sci-fi-klassikern The Dune.
Kenneth McMillan som Vladimir Harkonnen i David Lynchs filmatisering av sci-fi-klassikern Dune.

Det blir såklart spännande att se vad Villeneuve har i make up- och eventuella fatsuit-tankarna för Skarsgårds rymdbaronskurk. Hittills har vi fått in en svingande Photoshop-gissning från den mycket läsvärda film- och tv-seriesajten TVdags.

Film- och tv-seriesajten TVdags Photoshop-spekulerar i hur Stellan Skarsgårds karaktär i Dune kan komma att se ut.
Film- och tv-seriesajten TVdags Photoshop-spekulerar i hur Stellan Skarsgårds karaktär i Dune kan komma att se ut.

Caféredaktionen tackar för dagens stora hick-garv i flödet och hoppas att Villeneuves planer för Skarsgårds svävande rymdonding hamnar någonstans mellan David Lynch kalkonstämplade tolkning och TVdags Photoshop-förslag.

Denis Villeneuves Dune förväntas börja filmas under våren i Budapest och Jordanien. Hittills är inget premiärdatum satt, men en rimlig gissning är att storfilmen är aktuell för bioduken under 2020.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:27