Hoppa till innehåll

Steven Soderberghs nya Netflix-film filmades bara med en iPhone 7

Filmen High Flying Birds och Steven Soderbergh
Marlon Appelgren

Basketfilmen ”High Flying Bird” är ”Ocean’s eleven”-regissören Steven Soderberghs nya iPhone-film. Se trailern här.

Oscarsbelönade Ocean’s Eleven och Traffic-regissören Steven Soderbergh släpper snart sin nya basketrulle High Flying Bird på Netflix. En dramafilm där bland annat Oscarsvinnaren Tarell Alvin McCraney (Moonlight) varit med och skrivit manus, och där det även bjuds på en del kända framträdanden från NBA-stjärnor som Karl-Anthony Towns och Donovan Mitchell.

Men vad som gör den nya filmen speciell och intressant på riktigt är inte bara kända basketnamn. Det är snarare det faktum att den filmats helt och hållet med en iPhone 7-kamera.

Filmen är Soderberghs andra projekt som enbart filmats med en iPhone efter sin senaste psykologiska skräckthriller Unsane från 2018, som han filmade med en iPhone 7 Plus. 

Filmregissören Steven Soderbergh.
Filmregissören Steven Soderbergh, en självutnämnd iPhone-renässansman. Foto: Getty Images.

High Flying Bird spelar skådespelaren Andre Holland en mallig sportagent som måste hitta en affärsmöjlighet till ett basketlag samtidigt som han tvingas handskas med en spelarstrejk. Den andra huvudskådespelaren, Melvin Gregg (American Vandal), spelar en ung basketstjärna som blir insmetad i agentens listiga planer.

Huruvida Soderberghs iPhone-kameravurm är ett statement eller snarare handlar om en låg budget låter Café vara osagt.

High Flying Bird släpps på Netflix den 8 februari.

Se trailern till ”High Flying Bird” här!

Artikeln publicerades först på King.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.