Steven Spielberg och Tom Hanks ”Band of Brothers” får uppföljare

Soldater från Band of Brothers.

Den legendariska duon släpper ännu en serie om andra världskriget – denna gång genom Apples nya streamingtjänst.

Markus Aamisepp
Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-10-14 10:46  |  Lästid: 2 minuter

Det verkar som att den amerikanske regissören Steven Spielberg inte kan få nog av andra världskriget. Allt började med den potenta killfimen Rädda Menige Ryan (1998) (beskrivs som en ”amerikansk episk krigsfilm” på Wikipedia, för övrigt) som handlar om ett gäng allierade soldater i deras sökande efter en fallskärmsjägare i det krigsdrabbade Frankrike.

Tre år senare gick Spielberg ihop med huvudkaraktären från filmen, Tom Hanks, och producerade världens kanske mest skattade krigsserie vid namn Band of Brothers. Med en budget på cirka 12,5 miljoner dollar per avsnitt var det inte mycket som skavde i tv-serien om andra världskriget – förutom kanske David Schwimmers roll som den superseriösa kaptenen Herbert Sobel samtidigt som han axlade rollen som Ross Geller i säsong åtta av Vänner.

Svårt att inte se den ängsliga dinosauriefanatikern Ross Geller skymta fram när David Schwimmer försöker axla rollen som den machiavelliska kaptenen Herbert Sobel i Band of Brothers (2001).

År 2010 släppte duon även miniserienThe Pacific som handlade om de amerikanska styrkorna i Stilla Havet under andra världskriget.

Efter en ytterligare nioårs viloperiod är Hollywoods två kanske tyngsta namn igång igen med en uppföljare till succéserien. Den nya satsningen kommer att heta Masters of the Air och ska handla om de amerikanska bombflygningarna under (du gissade det), andra världskriget.

Företaget som ska stå bakom produktionen är inga mindre än Apple, som dessutom har skapat en helt egen film- och tv-studio där Masters of the Air blir den första originalserien som teknikjätten äger alla rättigheter till.

Apple kommer i början av november lansera en helt ny streamingtjänst vid namn Apple TV+ där den troligtvis flygplanstäta serien kommer att visas. När Masters of the Air släpps är fortfarande oklart – vilket betyder att du just nu fortfarande har en lucka där Rädda Menige Ryan, Band of Brothers samt The Pacific kan sträckkollas i uppvärmningssyften.

Källor: Variety & Moviezine

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-10-14 11:28