Hoppa till innehåll

Stockholmslya med New York-känsla till salu – nästan 5 meter i takhöjd

Mikaela Råberg

Vackra hem finns det gott om, men riktigt unika objekt desto färre. Den här bostaden byggd i en gammal gymnastiksal – mitt i city – är verkligen något utöver det vanliga.

Den här lägenheten ger stark New York-vibbar, men ligger desto närmare. Mitt i Vasastan, på Snickarbacken 7 i Stockholm finns bostaden med en riktigt unik känsla.

Fastigheten är från 1900-talet och när gymnastiksalen från sekelskiftet gjordes om resulterade det bland annat i den här trerummaren, som just nu ligger ute till försäljning. Lägenheten är stylad ägaren Arwen Bergström och hennes man inför visning.

– Det är en av de läckraste och mest unika lägenheterna jag någonsin har sålt. Den har dessutom ett attraktivt läge, samtidigt som den ligger tyst och lugnt, säger Suzanne Markai, ansvarig mäklare på SkandiaMäklarna.

Den förädlade gymnastiksalen har en takhöjd på 4,6 meter och tre stora och vackert välvda spröjsfönster ger bostaden ett härligt ljusflöde.

Den öppna sällskapsdelen med rum för matplats och soffgrupp är lägenhetens hjärta, men sovrummet en halvetage upp och det platsbyggda entresolplanet i industristil går inte heller av för hackor.

Foto: Thomas Nylund Styling: Arwen Bergström för SkandiaMäklarna Östermalm/mäklare: Suzanne Markai

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs  också:

Följ med in i Lykke Lis lägenhet på Södermalm i Stockholm

Stockholm innerstads minsta lägenhet på 10 kvm till salu – för 1,5 miljoner

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.